Vivix Shaklee Untuk Kanser Prostat

Vivix Shaklee Untuk Kanser Prostat

Apa Itu Kanser Prostat

Kanser Prostat Tanda Tanda dan Langkah Check Sendiri

Dalam kebanyakan kes, kanser prostat bermula dalam sel-sel kelenjar prostat maka ianya dirujuk sebagai adenocarcinoma atau kanser kelenjar yang terjadi apabila sel-sel kelenjar prostat yang normal mengalami mutasi (mutation) menjadi sel-sel kanser.

Kanser prostat boleh bermula dengan perubahan yang sangat kecil pada bentuk dan saiz sel-sel kelenjar prostat – Prostatic intraepithelial neoplasia (PIN).

Pada awalnya, kelompok-kelompok kecil sel kanser berada pada kelenjar prostat sahaja – Carcinoma In Situ (CIS) atau Prostatic Intraepithelial Neoplasia (PIN). Setelah beberapa lama, sel-sel kanser ini akan mula membiak dan merebak ke tisu-tisu prostat untuk membentuk ketumbuhan.

Akhirnya ketumbuhan ini akan membesar dan merebak ke organ-organ berhampiran seperti rectum dan seminal vesicles atau sel-sel ketumbuhan ini akan bergerak melalui salur darah dan sistem limfa, merebak (metastasis) ke bahagian-bahagian lain seperti tulang belakang dalam badan.

Terdapat juga kes kanser prostat yang berulang semula selepas dirawat.

Tanda-tanda dan simptom kanser prostat adalah:

 • Perubahan tabiat pundi kencing seperti perlu buang air lebih kerap terutama waktu malam
 • Keperluan membuang air kecil tinggi
 • Kesukaran memulakan atau menghentikan aliran air kecil
 • Ketidakupayaan buang air kecil
 • Aliran air kecil lemah atau kurang
 • Rasa pundi kencing tidak benar-benar kosong/ tidak lawas membuang air kecil
 • Pembakaran atau kesakitan semasa membuang air kecil
 • Darah dalam air kecil atau air mani (keadaan yang dikenali sebagai hematuria)
 • Ejakulasi menyakitkan

Tanda-tanda dan simptom yang lambat berlaku apabila kanser tumbuh kebih besar atau merebak ke bahagian tubuh lain termasuk organ:

 • Sakit tulang(terutamanya di bahagian belakang, pinggul, paha atau leher)
 • Kehilangan berat
 • Keletihan
 • Jumlah sel darah merah rendah (anemia)
 • Lemah atau kebas pada kaki
 • Gangguan pundi kencing atau usus

SUMBER  

SUMBER

Cara Check Testis

 

Bagaimana mencegah kanser prostat

1.Gaya Hidup Sihat

Kanser prostat boleh dicegah dengan pilihan gaya hidup yang baik. Pilih diet rendah lemak. Makanan yang mengandungi lemak termasuk daging, kacang, minyak dan produk tenusu, seperti susu dan keju.

2.Makan lebih banyak lemak daripada tumbuhan berbanding haiwan.

Dalam kajian yang melihat pengambilan lemak dan risiko kanser prostat, lemak daripada haiwan berkemungkinan besar dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser prostat. Produk haiwan yang mengandungi lemak termasuk daging, lemak khinzir dan mentega.

3. Makan ikan.

Ikan berlemak seperti salmon, tuna dan herring mengandungi asid lemak omega-3, sejenis asid lemak yang dikaitkan dengan penurunan risiko kanser prostat. Sekiranya anda tidak makan ikan pada masa ini, anda boleh mempertimbangkan untuk menambahkannya pada diet anda. Satu lagi cara untuk menambah omega-3 untuk diet anda adalah dengan makan flaxseed.

4. Senaman

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang sihat, berusaha mengekalkannya dengan bersenam dan memilih diet sihat yang kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran dan biji-bijian. Senaman boleh membantu anda mengekalkan berat badan, atau ia boleh membantu anda menurunkan berat badan.

Kajian mengenai senaman dan risiko kanser prostat kebanyakannya menunjukkan lelaki yang bersenam mungkin mempunyai kurang risiko kanser prostat. Selain itu, senaman mempunyai banyak manfaat kesihatan lain dan boleh mengurangkan risiko penyakit jantung dan kanser lain.

Supplement yang Membantu Mencegah Kanser dan Membantu Proses Penyembuhan Lebih cepat

• Kajian membuktikan Resveratrol boleh merencatkan sel kanser prostatdimana ia boleh menyekat kejadian kanser pada peringkat awal dan menghalangnya menjadi lebih teruk.
• Resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal
• Bersifat antioksidan dan anti inflamasi disamping aktiviti biologinya yang boleh mengawal gene (DNA).
• Pengambilan Resveratrol menunjukkan penurunan sebanyak 43% dalam cell proliferation (proses pertumbuhan sel kanser).
• Kemampuan resveratrol dalam mengawal sel kanser termasuklah kebolehannya meneutralkan radikal bebas, pengaktif atau penyahaktifkan enzim, gen, hormon atau bahan kimia tertentu dalam tubuh yang boleh mencegah pertumbuhan dan perkembangan sel kanser.
• Walaupun Resveratrol tidak boleh memusnahkan sel prostat kanser 100%, tetapi tindakannya yang mampu melambatkan atau menghentikan perkembangan sel prostat kanser akan meningkatkan kualiti hidup pesakit dan memanjangkan jangka hayat pesakit.

sumber

Berapa Harga VIVIX ?

 

Harga 2 botol vivix RM950. Jika anda beli 2 botol anda terus layak dapat harga ahli sevara percuma iaitu 2 botol RM760 sahaja.

dan SPECIAL April 2019- June 2019 ini, Promosi Harga vivix adalah RM684 sahaja untuk 2 botol 

 

MAHAL NYA?

ye Mahal vivix akan sampai ke sel dna badan. 2 botol untuk 2bulan

dan kos Rawatan kanser Lagi MAHAL

NAK BELI DIMANA?

Boleh hubungi kami untuk order atau COD

Faiz Saaid www.wasap.my/60163944294/PROSTAT

COD : Shah Alam, Alam Impian, Sg kandis, Kg Jawa Klang , kelana Jaya

Leave a Reply

Open chat