Vivix Shaklee Review

Vivix Shaklee Review

FULL CANCER SCREENING

Attention!! post ni agak panjang ye sebab ain nk share pengalaman ain buat health screening 😘

Okay ceritanya, last week ain ada buat full cancerr screening di klinikk utk check ain punya overall tahap kesihatann.

Dah lama sebenarnya ain teringin nk buat, cuma ni baru ada kesempatan nk buat.

So semalam dpt msj dari klinikk utk jumpa review result dgn Doktor. Nervous nya ya Allah bila dpt msj tu 😅

Sebab baru 2,3 bulan je start amalkan diet pemakanan yg sihat, yg selama 29 tahun sebelum ni ikot tekak je kalau nk mkn tu 👉🏼👈🏼

That’s why ain ketepikan rasa takot tu, ain pergi jgk buat check up so that if ada any concern or etc kita boleh usaha something lebih awal insyaAllah ❤️

So, as expected mmg dekat result tu ada sangkut something! Ain punya cholesterol level dkt range high🤧

Ada je yg tanya ain buat apa la nk beria join detox, jaga mkn lebih2, bdn kurus je tu. Memang nampak mcm kurus, tapi hakikatnya kita lebih tahu bdn kita. Org kurus pon boleh tinggi kolestrol taw.

Actually ain mmg boleh agak dh cholesterol ain tinggi sbb ain sebelum ni mmg mkn xde control2 pon. And almost setahun work from home ni xde workout ape pon, join detox haritu jela workout kejap. Tu pon berapa kli je.

Result yg lain alhamdulillah sgt2 semua nya okay result buah pinggang, diabetes, kanserr semua alhamdulillah okay. (Boleh refer gambar di bawah untuk pakej screening yg ain ambil)

So, apa nasihat doktor? Of course ain dh kena amalkan low cholesterol diet, bersenam at least 150min seminggu, and ambil Omega 3 which is bagus utk turunkan kolestrol.

Okay ni part paling interesting, Ain terus ckp dekat doktor, doktor actually sy mmg dh start eat healthy and ambil supplements 3bulan dh, sy ambil omega 3 which is omega guard, vivix dan vitamin C untuk daily supplemet. (Actually ain lupa mention ESP)

Taw doktor ckp apa, owh yeke? bagusnya 😍 itu reaction pertama doktor. Doktor ckp sy taw tu Shaklee kn, sbb sy pernah consume jgk Vivix after bersalin dulu. Memang bagus, dia ada polyphenols yg sgt tinggi, antioxidant dia berkali ganda tinggi.

Kalau you mampu consistent ambil then bagus sgt, continue that. At the same time kena exercise, and eat healthy. Sebab doktor ckp ain ni ambil masa nk turun kolestrol sbb ni effect lepas 29tahun lifestyle kan. Dah control pon mkn supplement and mkn sihat2 pon still ambil masa nk turun rupanya🥺

Mula2 doktor ckp nk monitor kolestrol ain lepas 3 bulan, tapi lepas dgr ain ckp pasal supplement and etc, doktor tukar after 8bulan baru check balik.

Actually byk sgt borak dgn doktor tu, doktor tu siap ckp dia ada buat study sendiri mmg polyphenols ni sgt elok sbb antioxidant dia tinggi. Org yg ada diabetes doktor tu ckp sgt bagus ambil Vivix sbb dia mmg boleh bantu control paras gula dlm darah. Instead of bergantung dgn ubat diabetes je. Ni antara yg doktor tu bgtau ain.

Doktor tu ckp dia shaklee mmg vivix la dia in love, lain2 dia xtaw sgt. Tapi ain percaya kalau doktor taw natural ingredients yg lain2 msti dia in love dgn yg lain2 jugak mcm ain🥰 Happy sebenarnya dpt dgr dr doktor sendiri review pasal shaklee and dia sndiri ada buat study pasal produk tu.

Thank you Izzuddin Nizam & Fatin Munirah Ibrahim for the love and support ❤️ layankan nervous ain nk jumpa doktor utk review result 👉🏼👈🏼

So, jom sihat sama2 dgn Shaklee.
Shaklee menggunakan ingredients daripada bahan semulajadi. InsyaAllah selamat.

DOKTOR SURUH STOP MAKAN SHAKLEE SEBAB BACAAN HATI MAK TINGGI!!!!

Beberapa bulan lepas mak mertua Cip masuk hospital sebab suspek ada bile stone iaitu batu hempedu.

Bila masuk tu of course bacaan hati tinggi, bacaan hempedu tinggi sesuai dengan presentation batu hempedu. Kalau dah ada sakit batu hempedu, takkan bacaan hati jadi normal. Tak logiklah.

Bila doktor dgr makan suplemen Shaklee automaticlah suruh stop. Biasalah. I dah agak dah.

Mak makan Shaklee omegaguard dan ostematrix iaitu kalsium. Minyak ikan dan kalsium takde kena mengena dgn kerosakan hati. Takyah mereka2.

Minyak ikan mengandungi omega-3-fatty acid yg mengikut kajian menurunkan LDL dan menaikkan HDL. Kesimpulannya kolesterol level akan jadi normal and blood pressure respond well to decrease of cholesterols.

Mak ada darah tgi dan kolesterol tinggi. Jadi saya suruh amalkan omegaguard secara konsisten.So far darah tinggi mak mmg normal dan of course on anti-hypertensive iaitu ubat darah tinggi. Cuma mak tak perlu makan statin iaitu ubat kolesterol sb since saya start minyak ikan ni, kolesterol mak normal. Dapat avoid satu ubat.

Sebelum ni mak ada sakit lutut dan eczema. Alhamdulillah mak hanya ambil omega dan ostematrix iaitu kalsium saja yang mak dah tak lagi sakit kaki, siap boleh panjat Ladang Teh Boh yang tinggi melayut. For us, mmg miracle kesihatan mak ni sb makcik2 yg muda dari mak pun berhenti di tgh pendakian nak naik Ladang Teh Boh. Siap ajak mak duduk rehat. Tapi mak cakap mak nak naik sampai puncak.Mak dah 66 tahun tau. Tapi kuat lagi.

Imagine kalau tak ambil suplemen ni, nak mak makan ubat tahan sakit saja? And risk causing more injury in her health?? No way!!

So lepas pulang dari wad, doktor pesan stop Shaklee. I cakap kat mak, mak kalau mak stop Shaklee, mak punya hati bengkak tu, konfem drg nak tgk mak balik pada bulan Januari. Kalau bacaan hati masih tinggi dan bacaan bilirubin masih tinggi pada bulan Januari, drg plan nak operate mak.

Mak makan Vivix dan omegaguard konsisten setiap hari. Kerana dua suplemen ni ada sifat anti-radang. Sebab kalau boleh ktrg mmg tak nak mak kena operate.

So setiap hari mak makan Vivix. Cip ngn husband beri free flow vivix dan omega kat mak percuma. Ambil saja.

2 hari lepas mak pergi checkup dan ambil darah. Doktor cakap everything is normal again. Alhamdulillah LFT dan bilirubin all normalize already.

But drg tak tahu normalize sambil ambil Shaklee.

Masa discharge haritu, bacaan still high and plan for review to decide for operation.

So not for operation now since takde pain lagi dan bacaan hati semua normal.

Org selalu tuduh Shaklee bila naik bacaan hatikan?? Padahal ada banyak faktor yang boleh naikkan bacaan hati.

Fatty liver adalah salah satu masalah hati akibat pemakanan tak sihat. U makan banyak junk food, makanan segera dan akibatkan lemak berkumpul dalam hati. Leading to fatty liver and of course deranged LFT.

Bukan salah suplemen.

Salahkan lifestyle. Salahkan pemakanan. Betul ke kita hidup dgn sihat?

My family’s health memang became so much better sejak drg amalkan Shaklee. Drg lebih kuat, bertenaga, dan sihat.

Shaklee helps us. Tak logiklah mak makan Vivix 3 sudu besar sehari tapi bacaan hati yang tinggi jadi normal sb org tuduh makan Vivix hati rosak.

Sepatutnya bacaan tu samada maintain tinggi macam lepas keluar hospital or makin tinggi kalau kita nak tuduh ambil Vivix rosak hati.

Ini berlaku sambil ambil Vivix bacaan hati jadi normal pulak.

So before nak tuduh, pandang2lah.

Suplemen Shaklee adalah HALAL dan mendapat kelulusan KKM. Dah 30 tahun suplemen Shaklee di Malaysia. Bukan 5 tahun tau. 30 tahun.

Vivix ni no 1 bestseller dalam Shaklee.

Tak hairanlah dia viral.

For me, I am happy that I choose Shaklee and my family get way healthier with Shaklee.

Tapi masyarakat kena faham, nak sihat kita kena jaga lifestyle. Pemakanan kita dan riadah kita.

Cegah sakit sebelum dtg!! Jangan dah sakit baru kita kalut nak rawat.

Pastikan anda melawat doktor secara regular. Annual blood test bagus untuk early detect masalah kesihatan. Cek kolesterol, sugar dan rutin blood test.

Bila dah sakit, jumpa doktor dan makan ubat.

Makan suplemen untuk beri tenaga, beri kesihatan melalui nutrisi yang baik kerana makanan harian kita tak cukup berkhasiat dan lengkap requirement nutrisi nya.

Pilih suplemen yang berkualiti dan natural. Jangan pakai beli saja bila org promote. Kalau seller overclaim pelik2 hati2 sama.

Suplemen bukan ubat. Suplemen boleh seiring dgn ubat untuk saling membantu memberi kesihatan yang lebih baik pada anda.

Tapi jangan gantikan ubat dgn suplemen pulak. Sebagai pengguna, baca ubat baca suplemen sebelum nak beli dan makan.

Never trust anybody fully until you do your own reading.

-Dr Hasifah-

BIJI LEHER MENGECIL MINUM VIVIX

Hanis nak share satu kisah benar dlm hidup hanis.

Pengalaman ni sebenarnya banyak ubah hidup hanis.

Titik tolak cmne hanis boleh jadi seorang yang sangat kuat pada hari ini.

Nak baca tak?

Kisahnya bermula bila ada satu hari tu, hanis rasa kat leher hanis ada seketul biji tetibe timbul.

Keras!

Besar! Saiz mcm ibu jari camtu.

Mula-mula hanis ingat benda tu normal. Hanis biar je.

Tapi makin lama, biji kat leher tu makin banyak!

Berdebar. Tak sedap hati. Risau. Sedih.

Semua bercampur baur.

Tak tahu nak tnya sape, tak tahu rujuk mana.

Akhirnya, satu hari tu, hanis tekad pergi buat keputusan pergi ke satu klinik untuk membuat pemeriksaan.

Berdebar macam nak luruh jantung bila doktor suspek kemungkinan hanis ada 2 jenis penyakit!

Iaitu kanser limfoma atau TB!😢

Allahuuu.

Rasa gelap dunia.

Dr bgtau yang 2 jenis penyakit tu adalah penyakit yang bahaya dalam erti kata lain ia melibatkan nyawa.😥

Doktor terus buat siasatan segera untuk kes hanis ni.

Hanis kena ambil sampel kat lengan.

Buat Xray dada.

Untuk tengok samada ada tak jangkitan kuman tu kat paru-paru.

Alhamdulillah paru-paru Hanis clear, tiada kuman Tb tu!

Waktu ni Hanis rasa bersyukur sangat2!

Lega! Tetiba teringat wajah mak dan abah masa ni, Hanis takut sangat kalau apa2 jadi kat Hanis, Hanis paling risau kat mak dan abah, sape nak jaga mak dan abah.

Tapi ada satu keputusan yg buat hanis dan doktor tak happy masa tu.

Ingat tak pasal Hanis cerita yang Hanis ada kena ambil sampel pada lengan tadi?

Kat tempat ambil sampel tu, ada gelembung besar macam kena minyak panas!

Waktu ni nak mandi pun rasa sakit dan pedih!

Bila tiba masa nak review dengan doktor, daripada tindakbalas kesan ambil sampel sampai timbul gelembung tu, doktor sahkan Hanis ada jangkitan TB!

Rasa gelap lagi sekali dunia.

Pertama kali dengar perkataan Tb tu.

Macam-macam soalan datang dalam kepala masa tu.

Mana aku dapat kuman Tb ni.
Tb ni boleh serang satu badan ke mcm mana.
Kenapa aku yg Allah uji.

Bertalu-talu datang soalan.

Rasa down sangat masa ni. Rasa macam tak nak jumpa orang.

Sampai satu masa, dengan sokongan keluarga & sahabat terdekat, alhamdulillah Hanis bangkit semula.

Sebenarnya Hanis sangat bersyukur yang ianya cuma Tb, dan bukanlah bukan kanser lymphoma tu.

Maka bermula lah rawatan susulan Hanis di Hospital Serdang selama 6 bulan.

Dalam tempoh 6 bulan tu, setiap 2 minggu Hanis akan ulang alik untuk check up dan ambil ubat di hospital.

Sepanjang tempoh tu jgk, Hanis ada cuba pelbagai alternatif lain selain teruskan ubat hospital.

Kadang-kadang buntu, sampai bila aku nak kena makan ubat ni.

Kadang-kadang rasa perit jugak nak menanggung kesan sampingan ubat Tb ni.

Rasa tak selera nak makan.
Rasa letih tak bertenaga.
Rasa nak demam.
Pening, sakit kepala.

Sehingga pada satu hari tu, Hanis ternampak ada satu post tentang kebaikan #Vivix.

Yg Vivix ni boleh bagi tenaga, boleh naikkan selera makan.

Hanis pun tekad nak cuba ikhtiar dengan #Vivix ni. Tambah pula, bila dah sahkan yg Vivix ni takde kesan sampingan kalau ambil bersama ubat Tb ni.

Lepas seminggu Hanis cuba, subhanallah! Rasa lain sangat perubahan yg Hanis rasa.

Rasa lebih bertenaga.
Selera makan bertambah.
Tidur pun lebih nyenyak.

Dan alhamdulillah, setelah setahun Hanis teruskan rawatan, dengan izin Allah biji2 di leher dah semakin mengecil!

January 2018, doktor sahkan yang Hanis dah betul-betul bebas dari penyakit ini!

Ya Allah.

Masa doktor bagitahu keputusan tu, Hanis keluar dari bilik doktor tu, Hanis menangis sungguh-sungguh.

Rasa bersyukur sangat2 Allah bagi kesembuhan. Betapa Allah Maha Kaya, Maha Penyembuh.

Hanis terus call mak dan arwah abah masa tu. Diorang pun sama-sama ucap syukur masa tu.

Hanis yakin pasti ada hikmah kenapa Hanis yang Allah uji dengan penyakit ni.

Hanis yakin ada sesuatu yang Allah nak Hanis belajar, nak Hanis dapat sesuatu yg lebih baik.

Alhamdulillah, arini Hanis dah pulih sepenuhnya.

Dan Hanis masih lagi teruskan dengan Vivix ni. Sebab banyak sangat kebaikan yg Hanis dapat dari Vivix ni.

Dari pembacaan Hanis, Vivix ni juga sebenarnya akan pelihara sel2 badan kita supaya kekal sihat dari peringkat DNA lagi dan halang dari berlakunya jangkitan atau kerosakan.

Dan InsyaAllah Hanis takkan berhenti untuk share manfaat Vivix ni dengan sesiapa yg ada pengalaman macam Hanis juga.

Doakan Hanis terus sihat ya kawan-kawan!

Leave a Reply