Umrah Dengan Shaklee

My first umrah dgn Shaklee.

Sebelum tu dah pergi dgn ayah. Masa tu bangunan2 tinggi2 di sekeliling masjidil haram belum ada lagi. Semuanya kedai kecil2 & hotel2 kecil yang lif pun tak ada. I still remember the smell… bila jalan kaki balik ke hotel, just across the road dari masjid.

Sekarang semua dah bertukar menjadi bangunan tinggi2.

Shaklee offer 2 pilihan international trips utk Muslim leaders – Europe/US atau umrah. The first year I chose umrah, then following years to other destinations coz my leaders ramai ke destinasi satu lagi. Ye lah bila trip company ni kita nak bersama2 dgn leaders.

I dont see the incentive trips as ‘reward’ tapi lebih kepada peluang nak menjalinkan ukhwah & kepercayaan sesama leaders. Kalau nak reward I prefer bercuti sendiri… ke Langkawi ke… boleh rileks2 sambil tgk anak mandi kolam. Tapi bila ikut trip compang, it’s for the business & team.

Trip Shaklee pula terkenal dengan LAMA. Kalau dulu berbelas hari baru balik. Mana tak boleh get closer kalau dah berbelas hari makan tidur bersama2.

Insya-Allah tahun ni ramai muka2 baru akan terbang ke Switzerland akhir Oktober nanti. Sampai nanti semua!

Leave a Reply