Tips Hilangkan Parut Muka

Tips Hilangkan Parut Muka

TIPS HILANGKAN PARUT MUKA DALAM 1 BULAN. Korang geram tak dengan kesan parut jerawat kat muka? Jerawat dah baik tapi parutnya masih di situ..aduhhhh. So hari ni meh nak share ngan korang apa basic things yang korang boleh buat untuk PUDARKAN kemudian HILANGKAN parut dari muka korang yang bernilai ittew..

Set Kulit Cantik Shaklee

  • ESP – mengandungi Niacinamide – pudarkan jerawat, minimalkan saiz pori dan kandungan vitamin B yang bagus untuk kulit
  • Vitamin C Sustained Release – mempercepatkan proses healing dengan merangsang pembentukan collagen.
  • Collagen Plus Powder – dengan saiz 1000 dalton sahaja penyerapan yang sangat cepat..baru la kulit jadi toink toink
  • Youth skincare – rutin basic wajib bagi setiap muka mesti la kena ada cleanser, toner, moisturiser and sunscreen.

Kulit Wajah Berseri Makan Vivix Shaklee

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 46: AZLINDA ISMAIL

[KULIT WAJAH CERAH BERSERI SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu.

Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya, saya mula berkongsi botol Vivix dengan beliau.

Saya amalkan sekali dengan Sustained Release Vita-C dan Vitamin E Complex. Alhamdulillah, kulit saya nyata lebih moist dan tidak terlalu kering seperti dahulu. Tumit yang merekah teruk kini semakin halus dan mulus.

Lebih menyeronokkan, berat statik yang saya alami semakin menampakkan penurunan apabila lebih konsisten mengambil Vivix.

Tak sia-sia saya amalkan Vivix walaupun saya rasa saya sihat. InsyaAllah, saya mahu diri saya lebih sihat di hari-hari tua saya nanti, dan akan teruskan pengambilan suplemen yang terbaik.

BBCream Shaklee Lebih Muda ?

Kt kelas zoom, nutritionist tunjuk dia pakai bbcream ni. Tak sampai 5 min muka berseri, tak bercapuk. Sesuai utk kita wanita zaman nak cepat tapi nak cantik. Ehhh lelaki pun boleh pakai.

Antara bahan dalam ni ada muscadine grape. Bahan dalam vivix. Antiaging okkk. Pakai makeup banyak bahan kimia boleh cepat nampak tua.

Pakai shaklee punya ehh lebih muda.sebab bahan yg digunakan bukan biase biase

Makan Vivix Terpaksa Muda

makin VIVIX Terpaksa muka, badan makin muda…

In a recent study, the antioxidant strength of 1% resveratrol was compared to that of 1% idebenone.

Idebenone is a powerful pharmaceutical antioxidant. Its benefits include shielding the skin from environmental damage, improving the appearance of fine lines and wrinkles, reducing dryness, and smoothing skin texture.

The results of the study revealed that resveratrol had a stunning 17-fold greater antioxidant capacity than idebenone!

References

1. Baxter RA. Anti-aging properties of resveratrol: review and report of a potent new antioxidant skin care formulation. J Cosmet Dermatol. 2008 Mar;7(1):2-7.

POLIFENOL UNTUK IMUN

Immune system hacks

Salah satunya amalkan berries. Sebab? Tinggi vitamin C dan flavanoids.
Flavanoids pulak adalah powerful Polyphenols

Banyak kali juga saya sebut pasal Polyphenols ni. Kelebihannya apa?
👉 Kurangkan keradangan
👉 Tingkatkan level mitokondria

Mitokondria ni apa?
Sel yang menghasilkan tenaga untuk semua sel, organ, dan sistem badan kita untuk ber fungsi.

Banyak Mitokondria, maknanya lebih sihat dan energetic la kita dan lebih respon pada sistem imun.

Mana nak dapat Polyphenols ni dengan mudah?
Jawapannya #vivix. Main source of high quality Polyphenols yang Terjaga nutrisinya. Dan alhamdulillah ada cinch tea Berry, esp perisa Berry. Semuanya high source of antioksidan.

ANGGUR MUSCADINE

Salah satu bahan yang ada dalam vivix ialah anggur muscadine.

Anggur muscadine dapat membantu anda mencapai dan mengekalkan berat badan yang sihat.

Muscadine kaya serat dan kebanyakan adalah air mengikut berat – kedua-dua serat dan air membantu mengisi perut anda tanpa menyumbang kalori.

Serat larut dalam anggur muscadine menangguhkan pengosongan, yang membantu anda merasa kenyang lebih lama.

Makan muscadine – atau buah-buahan segar apabila anda mendambakan sesuatu yang manis juga dapat membantu menghindari kalori yang tinggi dengan banyak gula.

Menurut Persatuan jantung Amerika, mengambil terlalu banyak gula tambahan dikaitkan dengan peningkatan risiko obesiti, tekanan darah tinggi dan tahap kolesterol yang tidak sihat.

Anggur muscadine di dalam sebotol Vivix mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain tetapi berbanding dengan jenis anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Rujukan

https://www.livestrong.com/article/238659-health-benefits-of-muscadine-grapes/

http://www.shaklee.com.my/ms/products/healthy-nutrition/vivix/

PUNCA INCHLOSS YANG TAK DIDUGA.

Dah jumpa dah jawapan kenapa ramai sangat yang consume Vivix dan notice berat turun atau baju makin longgar.

Menurut satu ujian klinikal yang dijalankan keatas tikus dan manusia, they found that Resveratrol memang membantu untuk mengurangkan inci ukurlilit badan.

Kita boleh hilang banyak inci dengan bantuan Resveratrol ni sebab dia boleh mengaktifkan proses lipolysis iaitu proses pemecahan lemak pada sel sel lemak yang tersimpan dalam badan kita.

Lemak yang dah dipecahkan itu kemudiannya akan dibawa oleh darah untuk badan kita gunakan, salah satu kegunaan adalah untuk menghasilkan tenaga.

Secara tak langsung….
Daripada proses lipolysis ni juga, kadar trigliserida dalam badan kita boleh dikurangkan!

Amazing kan?

Kita semua maklum yang kadar trigliserida yg tinggi boleh menjadi risiko kepad pembentukan atheroslerosis pada dinding saluran darah, boleh buat tekanan darah tinggi dan yang paling kita takut sekali, masalah jantung.

Dua benda ni memang ada hubungkait yang sangat rapat.
Kandungan lemak dan Trigliserida.

Jika kandungan lemak terkawal, kadar trigliserida pun akan terkawal, tak berlebihan.
Maka terhindarlah dari risiko masalah kesihatan yang besar besar.

Inilah dia kebaikan Resveratrol. Menyeluruh kan!

Sebab itulah saya tak pernah ragu-ragu bila ramai yang hantar feedback kata drang berjaya slim down dengan vivix ni.

Banyak juga feedbacks yang kata bacaan cholesterol, bacaan tekanan darah lebih baik dari sebelum.

Another thing that i am proud is that all ingredients used in Shaklee products are science based and Scientifically Proven.

Selaku manusia berpersonaliti warna hijau yang menghargai facts dan information ni, input input macamni sangatlah buatkan saya lebih excited nak consistent consume and share the benefits to others.

Always safe
Always green
Always works.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *