Supplement Bagi Tenaga Untuk Ibu Menyusu

Supplement Bagi Tenaga Untuk Ibu Menyusu

Menjadi ibu menyusu nampak senang tapi tak semudah yang disangka. pengalaman saya 9 tahun menyusukan 3 orang anak macam macam cerita, drama, cabaran ujian yang saya hadap. dan paling mencabar adalah untuk kita kekal bertenaga. Kita nak ada tenaga untuk bekerja, uruskan hal rumah. Nak kekal bertenaga nak pump susu dengan konsistent, nak uruskan hal suami anak anak. Bila badan penat, mulalah emosi tak stabil, moody, nak marah je, semua benda tak kena.

Kenapa Ibu Menyusu Kerap Penat?

Punca ibu menyusu cepat letih :

  • Kurang darah merah (anemia), sebilangan wanita terutama ibu menyusu sering rasa lemah kerana tahap zat besi (iron) dalam darah sangat rendah. Sel darah merah yang cukup sangat penting untuk membawa oksigen ke seluruh organ.
  • Menyusu dalam tempoh yang lama menyebabkan badan kurang rehat secukupnya.
  • Tidak cukup tidur , sebilangan ibu tidak tidur masa bayinya sedang tidur kerana mahu menyelesaikan tugasan lain dan ini merupakan penyebab kepada keletihan ramai ibu menyusu.
  • Tekanan emosi yang tidak stabil akan memberi kesan kepada fizikal seperti mudah hilang selera makan, mudah sakit kepala dan badan tidak cukup tenaga kerana diet yang tak seimbang.
  • Kurang minum air jadi badan mudah dehidrasi. Bila air dalam badan kurang, ia mudah rasa lemah dan cepat letih. Emosi juga terganggu.

 

Supplement Bagi Tenaga Untuk Ibu Menyusu

  1. RESV

ResV ni yang paling power kalau nak bertenaga. Bukan ibu je malaqh ayah pun boleh makan sama tau. dua dua bertenaga barulah seronok nak layan anak anak

 

Supplement Bagi Tenaga Untuk Ibu Menyusu

 

badan kita ni ada beribu-ribu sel.Dalam sel pula terdapat mitokondria. Mitokondria umpama ‘generator’ untuk sel. Ia bertindak sebagai pusat jana kuasa yang berfungsi untuk memberi tenaga kepada sel.Bila sel bertenaga ia akan meningkatkan tenaga badan secara keseluruhannya.Tapi makin meningkatnya usia kita, Mitokondria di dalam sel juga akan semakin berkurangan.Bila mitokondria semakin berkurangan, sel-sel badan juga semakin lemah. Bila sel lemah, badan akan automatik menjadi lemah dan mudah mendapat penyakit.

 

10x Ganda Resveratrol Dalam resv Bantu Tingkatkan Kuantiti Metokondria Di dalam Sel.Jika sel-sel kita bertenaga, badan kita akan turut jadi bertenaga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CARA NAK ORDER SHAKLEE

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

 

Leave a Reply