Suplemen Untuk Perut Buncit

BMI NORMAL PERUT BUNCIT

Hahaha akulah tuh, nak adjust benda ni ambil masa, ok tadi baru belajar pasal diet untuk golongan skinny fat nih. 3 faktor yang ambo belajar ialah

1. Kurang protein berkualiti – protein ni kena cukup, baru perut boleh cantik.

2. Makanan Tinggi Glisemik Index – kita ingat makan karbo perut naik, tapi sebenarnya, makan low carb yang tinggi GI lagi teruk, sebab insulin boleh spike dan menyebabkan lemak berkumpul.

3. Kurang testosterone – hahaha ni sesuai lah siapa yanh dah kahwin memanjang. Salah satu cara ialah tingkatkan Zinc dalam diet.

Faktor lain banyak, dari segi senaman tuh banyaklah, antaranya kena buat angkat berat.

Nak shortcut ni ambo ambil Cinch Shake. Protein memang kualiti , memang low gi, dan cukup multivitamin termasuk zinc.

Testimoni ? sebelum ni body fat tingggi, tapi lepas konsisten, body fat dah mula menurun, walaupun berat naik. Tadi pakai tshirt zumba, eh dah mula longgar. Seluar jeans ketat kat paha pun dah longgar. Itu bermakna dah ada inch loss.

Seronok jugak reading berat rendah. tapi nak pergi raya, depa tengok anda kurus je, takde nak tanya berat berapa.

Jauh lagi perjalanan nak bodyfat rendah, kena istiqamah

#jurnalkurusjoelabu

BERJAYA BUKTIKAN

“anak anak masih kecil yang perlukan kita. Mama abah pun perlukan kita. Jadi kita kena sihat, kuat untuk jaga mereka ”

Itu kata kata dia bila dia decide nak turunkan berat.

Orang selalu kata
“lepas kahwin biasa la perut buncit “
” Kita dah tua berat susah turun
” Isteri masak sedap takkan tak makan”

dia berjaya buktikan dia boleh turunkan berat 20kg dalam masa 4 bulan

Dia berjaya buktinya perut buncit sekarang hilang entah ke mana

Dia dah buktikan dia makin nampak muda. Lebih muda dan hensem dari zaman saya kenal dia 2003 dulu

Dia berusaha kuat, dia nak jadi contoh pada anak anak yang babah nak lebih sihat untuk mereka.

Selamat Hari Bapa untuk suamiku @joelabu17

You brighten my life, and you make our kids smile. You’re the best thing that has ever happened to us. Happy Father’s Day, my love

INGAT SEMBELIT INGAT HERB LAX

Sapa kat sini susah nak membuang?
Sembelit?
Jom cuba ambil Herb lax!!
Yang bestnya Herb Lax dia tak buat perut kita memulas macam teh detox yg jual kat luar tau..

✅ Tidak menyebabkan perut kita memulas..
✅ Tidak membuatkan kita cirit birit
✅ Hanya 1-2 kali sahaja membuang..
Kalau tak caya korang boleh cuba..
Harga murah gila..❗️❗️❗️

Tak sampai RM50 pun
Boleh tahan 4-6 bulan..
Dalam 1 botol ada 120 biji..
Cara makan : 2-3 kali seminggu je..
Serius best!!!

✅ Herba Lax adalah agen detox semulajadi yang dihasilkan Shaklee untuk masalah sembelit dan membuang tak lawas.
✅ Ianya menyahtoksin usus kita, cuci usus kasi bersih termasuk lemak dan lendir.
✅Untuk perut buncit, banyak toksin , sangat sesuai ambil Herb-Lax ni.
✅Toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
✅Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat.
✅Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan.

KONSEP JOM KURUS

Ramai yang cari combination JOM KURUS SHAKLEE, hari ni nana nak share antara combination jom kurus pilihan customer.

Dalam set ni ada:

1) BAKAR LEMAK
OMEGA GUARD – bertindak memecahkan dan membakar lemak. Meningkatkan metabolisma badan.

2) BUANG
ALFALFA- Bertindak membuang lemak dan toksik (agent detox) dalam badan. Perut akan lebih kempis. siapa yg ada masalah perut buncit, disarankan ambil ni.

3) BINA
ESP- sebagai meal replcement. Selain dari bg tenaga dan kenyang lebih lama, ESP ni kaya dengan protein, dan elak kita rasa lapar n craving. Ia jugak bertindak utk membina otot supaya kita tidak kurus dgn kulit menggeleber.

Leave a Reply