Side Income Terbaik Kalis Pandemik Modal Rendah Untung Tinggi

Side Income Terbaik Kalis Pandemik Modal Rendah Untung Tinggi

Assalamualaikum, Hari ni, saya nak share dengan anda semua tentang peluang menjana pendapatan side income dengan Shaklee. Saya ingin ceritakan serba sedikit tentang diri saya.Saya merupakan seorang jurutera pencen. Mula mengenali Shaklee pada hujung pada 2011. Teruja dengan kebaikan produknya dan testimoni pengguna, saya pun mencuba produk shaklee dan terus join ahli.

WOW..THE BEST…Tak sia-sia dan rugi satu sen pun kenapa kerana Shaklee sebagai satu-satunya side income saya. Tidak pernah sekalipun rasa bisnes ini menyusahkan dan yang paling best tidak menganggu tugasan harian saya sebagai ibu sepenuh masa di rumah. Di bawah tunjuk ajar mentor saya Master Hadhatina (Upline saya) yang kini mendapat pengikhtirafan daripada Shaklee sebagai Master menjadi sumber inspirasi bagi saya untuk mencapai impian menjadi sepertinya.

Dan dengan izin Allah pendapatan dengan Shaklee akan melebihi gaji bulanan saya (ketika kerja) dan saya yakin gandaan akan terus meningkat. Di bawah ini, ingin saya kongsiakan kenapa
dan mengapa anda perlu sertai group bisnes Shaklee kami.

Kenapa anda perlu sertai group shaklee kami?

Anda ingin atau mencari side income tapi tidak tahu, bagaimana mahu melakukanya serta tidak tahu bisnes apa yang sesuai, Jom join Shaklee dengan Kami…..Kenapa???

Tidak menggunakan masa dan tenaga anda terlalu banyak
Tidak menganggu tanggungjawab harian anda (sebagai working
mom, isteri dan ibu)
Tidak perlu keluar rumah mencari customer atau downline
Tidak membuatkan anda menyesal dan tertekan kerana bisnes
Boleh menambahkan lagi side income tidak kira anda seorang
suri rumah, guru, jururawat dll.
Paling penting pendapatan lumayan yang HALAL

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee (ahli Shaklee) ?
A: Pendaftaran RM35, kalau by pos tambah lagi RM10(semenanjung Malaysia/Sabah/Serawak) ATAU  beli barangan Shaklee bernilai 100 UV boleh dapat free member ship.

Q: Bagaimana nak register jadi ahli ?
A: Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu dah boleh terus berniaga

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cash back/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21% bergantung berapa points kita dapat. Kalau nak cepat jual runcit, dapat untung runcit

Q: Berapa modal yang diperlukan untuk start bisnes ?
A: Tiada modal yang tetap sebab dengan Shaklee. kita boleh buat ala-ala dropship-bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee, unless nak simpan stok kat rumah, terpulanglah nak invest berapa pun.

Q: Berapa jumlah point/sales yang perlu dikumpul ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan CASH BONUS.

Q: Adakah perlu cari customer?
A: Tak perlu cari customer dan paksa-paksa orang join beli.

Q: Apakah kelebihan-kelebihan apabila menjadi ahli Shaklee
A: Layak membeli pada harga ahli (15-20% diskaun ), Dapat 5%-21% cash back (bonus ahli) untuk setiap bulan jualan/ pembelian apabila UV anda mencukupi. Bonus akan dimasukkan terus ke akaun Maybank anda pada bulan berikutnya. Tabung Kereta, Program Convention/ Trip Umrah bagi yang beragam Islam bersama Shaklee. Majalah Shaklee Today setiap 3 bulan sekali

Q: Bagaimana nak mendaftar melalui saya ?
A: Saya perlukan maklumat-maklumat anda seperti ini:

Nama
No. IC
Alamat surat menyurat yang penuh
No. telefon
Email
No.akaun bank

Marilah sertai group bisnes kami. INSYAALLAH saya akan guide and coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda tanngungjawab saya. Cuma usaha untuk berjaya dalam bisnes ini terletak pada diri sendiri. Saya boleh membantu tetapi titik mula, bangun terletak pada diri sendiri.

JADI APA TUNGGU LAGI JOM KITA KONGSI BERSAMA FAEDAH-FAEDAH DAN MENJANA PENDAPATAN BERSAMA SHAKLEE. “We Love Shaklee why not You”

7 Rahsia Nak Berjaya Dalam Bisnes Shaklee

Bagaimana cara nk maju dalam bisnes Shaklee? Maksudnya bila dah niat nak cari side income dengan bisnes, apa yang perlu buat supaya memang betul2 boleh dapat side income?

Rules #1: Kena faham pasal syarikat, apa yang syarikat tawarkan

Maka bisnes manual penting, mentor pun penting. Tak semua dari kita suka nak baca apa yg ditulis dalam buku manual biz, jadi jangan la segan untuk bertanya mentor. Nak income cepat, cari mentor cepat-cepat dan korek ilmu. Yang basic wajib tahu.

Rules #2: Hanya bermula dengan sharing

Jika sebelum ni anda pengguna, sangat la mudah. Dengan guna konsep sharing, hanya share sahaja apa product yang diguna. Share kebaikan dan kesan yang dirasa. Apa perubahan positif yang dah berlaku. Share dari hati. Nak share di mana? Kita ada bnayak medium online dan offline. Kalau online di blog, fb, instag. Kalau offline, di opis, dgn jiran sebelah rumah, dengan jiran di taman perumahan.

Rules #3: Bisnes shaklee adalah bisnes ilmu

Peluang akan datang lebih banyak jika kita willing untuk gali dan korek ilmu. Kata lain, kena rajin membaca sikit la. Rajin juga hadir majlis ilmu, kelas nutrisi, kelas marketing, dan banyak ruang berkaitan dengan bisnes. Buat tanpa ilmu ibarat buat benda sia2 yang boleh menyebabkan kita give up dan berhenti separuh jalan. Jadi tak boleh malas nak hadir ke kelas.

Salah satu kelas anjuran ireach. Marketing dari mereka power! kelas ada banyak jenis. Group kami menyediakan kelas secara maya iaitu kelas secara webinar, kelas wassap, kelas dari group fb dan juga kelas secara offline di setiap pelusuk negeri. Di mana anda, di situ kami. Chewaaah. Salah satu feedback dari kelas coaching (tunjuk cara bisnes) yang kami adakan untuk guide mereka yang nak bina side income bersama shaklee

Rules #4: Bertindak

Banyak pergi kelas tapi balik kelas tak baut apa-apa pun tak guna. Sebab ilmu tak diapply. Bila tak apply hasilnya nothing. Jadi kena terus apply. Just do it. Kita takkan tahu ilmu tu berkesan atau tidak kalau tak buat. Dalam bisnes network ni, kita punya ramai insan2 yang sudi berkongsi. Kalau rasa masih tak yakin untuk buat sorang2, cari kawan..cari sideline untuk sama2 buat dan sama2 menyokong. Yang penting jangan harapkan orang lain buat untuk kita. Tiada istilah ini dalam bisnes Shaklee.

Rules #5: Tanamkan dalam diri untuk tolong orang lain dalam organisasi

Ada satu pepatah mengatakan, kalau kita nak berjaya, buat orang lain berjaya dan kita akan dapat apa yang kita nk. Makna kata, walaupun ada seorang downline di bawah kita, buat bersama2 supaya dia juga boleh buat mcm apa yang kita buat. Amanah ni walau nampak mcm berat, tapi percaya lah berapa banyak ladang pahala yang boleh dibesarkan dengan mengajar orang lain ke arah kebaikan. Ilmu tu akan diajar pula pada orang lain.

Rules #6: Jangan berhenti

Berhenti sekejap, boleh merosakkan mood selama-lamanya. Perangai manusia ni, kalau kita stop..bila nak mula balik tu payah. Macam menjahit, dulu saya sangat suka menjahit..Tapi bila saya stop, mesin jahit tu saya pandang sepi je. Kesian kan. Rugi memang rugi. Walau apa pun yang berlaku, jangan stop, dan jangan mengalah. Hatta setiap sharing tiada respon, setiap bulan sales masih di takuk lama walaupun setiap harri berusaha, atau setiap target tak pernah dicapai, teruskan dan teruskan. jangan pernah putus asa dengan rahmat Allah. Allah tak zalim. Dia tidak akan sia2kan usaha walau bertahun-tahun sekalipun. The power of Sabar.

Rules #7: Dekatkan diri dengan Pencipta

Yang ni memang tak boleh lari. Setiap usaha kita ada yang memberi dan Si Pemberi yang Maha Agung adalah Allah. Tidak akan bergerak satu zarah pun tanpa izinNya. Jadi penting untuk berkasih dan bercinta dengan yg Maha Memberi. Bukan sebab usaha kita, bukan sebab kepandaian kita, kita dapat hasil. Itu semua asbab dari usaha. Yang meluluskan segala permohonan kita adalah Allah. Buat apa yang Allah suka pasti Dia akan beri apa yang kita mintak.

credit: siti rahmah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *