Shaklee Hello New You

COMEL SUNGGUH BABAH

YE saya dulu memang comel, raya 2014, agak agak masa ni BMI dah 30++, obesiti tuh.

tiktok tiktok pejam celik,

2019, saya sakit kepala, darah tinggi, muntah, pengsan, masa bangun sahur. masuk yellow zone, sib baik tak kena warded.

sejak tuh saya kuruskan badan. Saya amalkan intermittent fasting IF dan SHAKLEE. Hahhaha, cuma IF tuh buat puasa sunat, tak minum air. Buat konsisten 4 bulan. September 2019, saya pernah cecah 57.9kg.

Sampai 2022, berjaya menten, walaupun terlajak bmi lebih 25., tapi tahulah cara nak control, sebab IF nih dah jadi lifestyle kami berdua.

Orang yang baru nak mula rasa sukar, sebab target dia nak kurus. Tapi buat yang dah biasa, IF ni akan sebati. Master lyna pun tanya korang buat IF lagi ke ? yes, masa blnc2022, kami IF hampir 19 jam. hahaha. So pagi tuh, just minum cinch tea, kul 3 baru sentuh nasi.

So bila keluar Shaklee NEW YOU dengan pendekatan IF , saya rasa memang sangat senang nak follow. Mula dengan puasa 12 jam, lepas tuh perlahan lahan naik ke 13,14,15,16,17,18,19,20.

Rekod saya ? 23 jam . Tapi gile jugak cara nih. Bayangkan pukul 8 stop makan. Pukul 5 bangun sahur cinch tea sahaja, lepas tuh puasa sunat sampai maghrib. Hahaha bolehlah cuba. Kalau pening kepala, maknanya badan kita banyak toksik. Kalau kita jaga makan, insyaallah boleh.

Alhamdulillah shaklee NEW YOU ni banyak nutrisi yang melengkapkan makanan kita. Orang yang makan sikit ni ada kemungkinan akan jadi botak. Sebab tuh supplement kat sini penting.

Badan ni ibarat kereta. Kereta power ,guna minyak sikit boleh pergi banyak kilometer. Macam tu jugaklah badan kita. Makan sikit , tapi bertenaga sepanjang hari.

HELLO NEW YOU SET

Ada yang misi untuk kurus?
Hello new you set ni bukan je untuk kurus tau, TAPI untuk lengkapkan kita punya nutrisi harian.

✨Cinch Choc

•Kaya dengan protein dan kalsium.
•Mengandungi serat yang tinggi, iaitu 6 gram setiap sajian.
•Makanan tanpa kolesterol.

✨Omega Guard

•Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.

✨Herb-Lax

•Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus.

✨Lecithin

• Lesitin dikenali sebagai pengemulsi semula jadi.
• Menguraikan lemak menjadi molekul-molekul kecil untuk penghadaman.
• Lesitin ditukar menjadi asetilkolina yang diperlukan untuk mengekalkan tubuh yang sihat.
• Menggalakkan penggunaan lemak sebagai tenaga

JANGAN MAKAN NASI ?
Hello New You set ni bukan utk wanita yang nak kuruskan badan saja tapi lelaki pun sangat sesuai.

Tapi saya ingatkan, set ni bukan ubat kurus ya.

Anda kena amalkan makanan sihat dan perlu banyak bergerak untuk tingkatkan metabolism.

Bkn kes makan nasi 3 pinggan tapi akan tetap kurus. Itu ubat kurus.

Kita jual makanan tambahan yang kaya dengan omega-3 yg terbukti menurunkan kolesterol LDL dan menaikkan kolesterol HDL utk perlindungan jantung dan tekanan darah tinggi.

Kita juga bekalkan meal replacement iaitu susu protein yang lengkap semua vitamin dan mineral utk mereka yang nak sarapan low kalori tapi rasa sangat sedap!!!

Ubat kurus?
No! No!!

Bukan Shaklee…

CINCH CHOCOLATE SEDAP

Nampak sedap tak air Cinch chocolate shaklee ni???

Memang sedap.

Yang penting NO SUGAR AND SO HEALTHY

So kita minum sedap2 tapi berat tak naik sebab NO SUGAR.
So tetap bahagia.

Pastu cinch shake chocolate ni makin diminum makin kurus pulak

Dahlah sedap. Sihat. Pastu lengkap 24 vitamin dan minerals.

Tinggi fibre dan low sugar. Kaya dengan protein utk tenaga dan cantikkan bentuk badan.

Best kan?

Lagi best bila tgk bulan ni Shaklee buat promo Hello New You, I terus rasa YA AWAK SEMUA WAJIB TRY CINCH SHAKE CHOCOLATE NI!!!

Plus siap dapat FREE LAGI 1 TONG ELDERBERRY SHAKE YANG HARGA RM200 TU

Berbaloiii

Yang penting misi kuruss onz

Kurus dengan Shaklee? Senang. Sihat. Selamat.

Cepat2 wassap I tau grab promo tu

Leave a Reply