Set Resdung Shaklee

Set Resdung Shaklee

Sound Efek Pagi Pagi, Dulu husband pagi pagi soksek soksek je hidung dia. bersin pagi pagi. Sekarang dah jarang dengar. Tak best kalau asyik selsema, bersin, gatal hidung. salah makan sikit gatal hidung. Boleh buat bad mood sepanjang hari. Jawabnya kena makan set resdung shaklee

Resdung Kesan Serius

Menurut pakar ENT , Resdung jika tidak dirawat resdung akan memberi kesan serius kepada penghidap sama ada kanak-kanak atau dewasa. Antaranya boleh merebak ke dalam mata hingga menyebabkan jangkitan bakteria dan mata bernanah. Dalam kes sangat kronik, resdung boleh menyebabkan buta.

Resdung atau sinusitis adalah satu masalah lazim di seluruh dunia. Di Malaysia, dianggarkan 60 hingga 65 peratus penduduk mengalami resdung. Bagaimanapun, daripada jumlah ini kurang 50 peratus mendapatkan rawatan dan ramai tidak mahu berjumpa doktor kerana menganggap gejala resdung hanya selesema atau alahan biasa.

Resdung atau Sinusitis ialah keradangan dan bengkak pada rongga sinus yang disebabkan oleh bakteria, virus, atau kulat. Rongga sinus ialah perlindungan tahap pertama (first line defense) kita dari jangkitan. Di sinilah tempat untuk keluarkan mucus dari badan. Simptom yang biasa dialami penghidap Resdung:

  • Hidung tersumbat
  • Lelehan hingus yang berlebihan
  • Kerap bersin
  • Hingus yang berubah warna dan berbau busuk
  • Pening kepala
  • Bengkak mata
  • Gatal-gatal di hidung, mulut, dan muka

kredit : hmetro

Set resdung Shaklee ada

 

Vitamin C – antioksidan yang kuat, juga bagus dalam pencegahan asma; Kajian juga memperlihatkan peningkatan vitamin C dapat mengurangkan wheezing, meningkatkan fungsi paru-paru, dan melindungi terhadap bronkitis dan sinusitis. Vitamin C juga bertindak sebagai anti histamin

Alfalfa Complex – kaya dengan sumber klorofil. Membantu mengurangkan keradangan akibat resdung dan alahan.

Bcomplex – membantu dalam penghasilan antibodi badan. Vitamin ini menyokong kelenjar adrenal dan membantu memeliharanya

Set Bajet

Resdung Shaklee

Mana² yang ada masalah penyakit resdung.sebab penyakit resdung ni guys kalau di biarkan boleh mendatang bahaya dekat anda sendiri.ayuh jaga kesihatan kita ni guys,dapat kan set resdung dengan saya..ikhtiar utk sihat
Dan jauhi penyakit resdung ket diri sendiri guys..

*B COMPLEX*
*ALFAFA*

Alfalfa Complex
Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).

B Complex
berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.

Ramai di antara kita yang menderita sakit resdung, tapi kita hanya menganggapnya sebagai suatu yang normal. Selalunya pagi-pagi akan bersin, hidung rasa berair, hingga kadangkala membawa kepada sakit kepala yang kita selalu fikir mungkin sebab stress jer.. Nie bukan normal hokayh ! Kalau normal, takdelah rasa semua tu.

Apa simptom yang selalu terjadi kepada pesakit resdung?

💥mudah bersin terutamanya waktu cuaca sejuk dan persekitaran berhabuk
💥 bersin yang kerap
💥hidung berair
💥hidung tersumbat
💥 sakit kepala (ada yang rasa sakit sekitar dahi terutamanya waktu sujud)
💥demam

Resdung atau juga dikenali sebagai sinusitis, boleh berpunca daripada alergi, selaput lendir yang mengalami radang, dan juga sistem pertahanan badan yang lemah.

Untuk mengatasi resdung, radang perlulah dikurangkan dan sistem imun dibina supaya cukup kuat melawan penyakit.

Ada beberapa produk Shaklee yang boleh mengawal dan mengatasi masalah ini, namun untuk yang bajet, cukuplah ambil 2 produk ini dahulu

1. Alfalfa Complex

🌸sifatnya yang mampu detoks sekaligus menjadi anti-radang
🌸mengandungi klorofil yang boleh kurangkan tahap keradangan daripada alergi ,gegatal dan resdung

2. Vitamin C

🌸 mengelakkan penghasilan plak dalam salur darah
🌸 membina sistem imun badan
🌸 meningkatkan penyembuhan tisu

Hidung Gatal, Kerap Bersin Sebab Resdung. Vitamin Resdung Shaklee

 

Hidung Gatal, Kerap Bersin Sebab Resdung. Vitamin Resdung Shaklee
Hidung Gatal, Kerap Bersin Sebab Resdung. Vitamin Resdung Shaklee ada 3 vitamin basic yang membantu

1.Alfafa Complex

  • Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang padat dengan mineral, vitamin dan protein.
  • Ramuanya yang kaya dengan sumber klorofil, mengurangkan keradangan daripada alergik, gegata dan sinusitis.
Pesakit SLE/Autoimmune/Ibu Hami/G6PF/ sedang mengambil ubat Warfarin atau pil perancang tidak digalakkan ambil Alfafa Complex.

2.B Complex

  • Terdiri daripada 8 jenis Vitamin B. Kandungan B6 berperanan penting  untuk memulihara selaput lendir yang sihat dan bantu menghasilkan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti stress. Apabila resdung menyerang, B Complex ni akan jadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan pada bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.
  • Mengurangkan rasa sakit kepala yang dialami.

3.Sustained Release Vitamin C

  • Vitamin C bersama bioflavonoid yang ada teknologi sustained release yang mana melepaskan Vitamin C berperingkat (jam demi jam).
  • Meningkatkan fungsi sistem antibodi, bantu elak jangkitan dan mengurangkan mukus. Dipercayai sebagai “anti histamin semulajadi”.
  • Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh

Testimoni Pengguna Shaklee Masalah Resdung

terstimoni pengguna shaklee

Assalamualaikum, just nk share,

Dulu saya pun sinus teruk sgt, slalu sakit kepala sb lendir2 byk di rongga2 muka smpi menekan salur darah yg ke otak, plg teruk serangan tu bila blk dr umrah 2015. Saya jmpa Dr panel saya iaitu Dr Hakim presiden Dr swasta tu, saya minta surat dr dia utk refer buat operation sedut lendir2 sebab dah tak tahan. Dia taknak buat, dia ckp awak muda lagi dan tu bukan penyelesaian.

So Dr tu sajes saya utk amal makan vita C apa2 brand pun xpe, tapi saya pilih Shaklee sb mmg dah pnh mkn sblum ni tp xkonsisten. Sejak tu setiap hari saya makan, alhamdulillah smpi skrg xpernah serangan sakit kepala tu berlaku lg, last in 2015 tu lah, kalau tak sebelum ni asyik mc sb sakit kepala tu atau pun tonsilitis.

Now saya add on alfalfa, pagi2 hidung dah tak tersumbat.

Konsisten vita C 2 biji, alfalfa 5-7 biji sehari.

kredit to rush shaklee

Testimoni Zainah Mukhtar

MEI 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 35: ZAINAH MUKHTAR

[RESDUNG BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SET RESDUNG SHAKLEE]

Assalamualaikum

Saya nak share testimoni suami saya yang mengamalkan Set Resdung Shaklee. Perkenalan kami dengan vitamin Shaklee bermula dengan Set Resdung ni. Terus kami sekeluarga jatuh cinta dengan vitamin Shaklee sehingga ke saat ini.

Suami ada masalah resdung sejak sekian lama dah. Pernah pergi berjumpa doktor dan doktor hanya memberikan ubat titis atau spray ke dalam hidung bagi mengurangkan masalah bersin setiap pagi. Doktor juga suruh suami beli sendiri di farmasi apabila ubat dah habis.

Saya nekad mahu suami mencuba Set Resdung Shaklee sebab saya tidak mahu suami bergantung kepada ubat spray tersebut. Ubat tersebut tidak mampu menghilangkan masalah resdung suami saya, ianya sekadar untuk sementara sahaja.

Pada penghujung April 2014, suami bersetuju untuk mencuba Set Resdung yang terdiri daripada Alfalfa, vitamin C, B Complex, Garlic dan juga Zinc.
.

Alhamdulillah selepas seminggu konsisten amalkan, bersin ibarat mesingan setiap pagi telah berkurangan. Kami pada mulanya hampir tak perasan yang suami dah kurang bersin. Syukur sangat.Saya dah tak stress dengar suami bersin setiap pagi. Suami pun lebih sihat dan gembira. Tak perlu lagi ubat spray dalam hidung!

Selain masalah resdung, suami juga kerap kena sakit kepala atau migrain dan bergantung pada panadol setiap kali ianya datang menyerang. Secara tak sengaja juga masalah sakit kepala suami dah takde dan dah boleh say bye bye pada panadol!

Sesekali datang sakit kepala pun bila stress kerana kerja banyak, itu biasa la tapi tak perlukan lagi panadol cukup dengan upkan dose B Complex untuk kawal stress.

Kami sangat berpuashati dengan vitamin Shaklee sebab ianya sangat berkesan dan dibuat pula secara semulajadi dan melalui proses R&D yang ketat juga. Jaminan keselamatan dan keberkesanan paling utama bagi kami dalam memilih suplemen. Berbaloi dengan wang ringgit yang kami laburkan pada Shaklee untuk kami tingkatkan tahap kesihatan kami sekeluarga untuk jangkamasa panjang.

Saya sangat syorkan kepada anda di luar sana yang ada masalah resdung dan bersin2 setiap pagi untuk cuba amalkan Set Resdung Shaklee ni.

Kami sudah. Anda bila lagi?

Inilah Shaklee Effect kami.

Terima kasih Shakle

Leave a Reply

Open chat