Sepuluh Tahun Bersama Shaklee

Sepuluh Tahun Bersama Shaklee

SEPULUH TAHUN BERSAMA SHAKLEE. Alhamdulillah perjalanan bersama shaklee , dah mencecah 10 tahun, macam macam berlaku, dah pergi USA, dah capai bonus 5 angka, dah tergolek pun pernah. Macam macam cerita ada, sedih dan gembira, tentu sekali.

Yang paling abang gembira ialah abang jadi lebih muda 10 tahun . Hahahha, bila dah faham dan ada kesedaran pasal apa yang dikatakan sebagai harmony with nature, apa sebenarnya falsafah dr forrest shaklee, apa sebenarnya MAKANAN, baru jadi macam sekarang.

Hidup Bersama Bisnes Shaklee

Bila hidup bersama bisnes SHAKLEE, ternyata yang paling penting ialah apa yang kita MAKAN. Ini benda paling penting. Kalau bisnes jual periuk, jual korset, jual kek, mungkin tak kisah sangat. Tapi syukur bila duduk dalam dunia SHAKLEE, baru nampak benda benda nih. Maka ianya selari dengan saranan alquran, makan yang HALALAN THOYIBAN. Bila dua benda ni kita jaga, baru nampak kuasa sebenar dalam kehidupan kita.

Yang jadi kelakar bila dah faham segala mak nenek pasal MAKAN, biz partner yang datang ni semuanya orang muda, ada yang 10 tahun lebih muda. Saya tanya bini biz partner baru nih, muka dia dengan saya ada macam rakan sebaya ? Hahhaha, memang takde beza. Dari pengalaman 10 tahun tuh, nasihat saya banyak berubah. Ingat tak masa kita jumpa Farhanah Omar apa topik yang kita bincang dekat PD harituh ? Itulah sebenarnya kunci segala masalah yang ada sekarang nih.Biz partner baru nih, mostly dah mula concern pasal kesihatan, dah concern bab penuaan.

Alhamdulillah, kami dah lalui 10 tahun pertama bersama SHAKLEE, Harap harap bila dah capai 20 tahun nih, muka kami macam budak 18 tahun. Hahhaha. Bukan main main, semuanya berdasarkan kajian. Ini bukan produk timbang kilo, ini berdasarkan sains.

Jom Jadi Ahli Shaklee

15 orang new member #ddsbusiness
Terima kasih kerana membeli Shaklee dengan saya
Apa yang BEST jadi ahli?
1. Terus dapat jadi distributor walaupun bayar rm35. Nak buat business ke nak beli makan sendiri pun tetap sama
2. Dapat harga murah dari retail. Kalau rasa Shaklee mahal, jadi ahli confem murah
3. Beli beli dapat duit !!!
Makan sendiri beli untuk family. Tup tup dapat puluh ratus ringgit Shaklee bagi. Bestkannn
Kalah orang yang kata nak buat business punya income pun ada tau.
4. Boleh dapat consultation free dengan Nutritionist Shaklee.
Dah la dapat khidmat nasihat dari pakar free, dapat boleh guna mesin skin analisis, bone, macam macam mesin la free je.kalau kat luar mau kena bayo
Alang alang makan tu jadilah ahli. Lebih jimat, lebih wang, lebih best

Sis masih jual Shaklee ke?

Ni soalan selalu dapat dari customer.
YE, SAYA MASIH PENGGUNA MAKAN SHAKLEE & JUAL SHAKLEE.
Seronok jual Shaklee ni adalah ajak orang sihat. Bila dah ajak orang tu kita pun sekali nak sihat dan improve tahap kesihatan
Takmau la asal jual dapat duit tapi guna pun tak.atau guna pun tak bersungguh sungguh
Alhamdulillah 11 dah makan Shaklee. Dari Arreessa 1tahun sampai dah 12tahun
Banyak cerita yang Shaklee dah bantu kami sekeluarga improve tahap kesihatan dan kewangan.
Nak beli Shaklee? Meh la contact akak okay

Shaklee Tak Lantik Duta?

Kena jadi artis untuk jadi duta ❎
Jadi diri sendiri je pun boleh jadi DUTA βœ…
Seronok buat Shaklee ni kita bukan jual asal jual dapat duit tunjuk kaya.
Seronok buat Shaklee ni sebab ia bantu kita jadi lebih sihat
Dari suka minum benda benda manis ,3 in 1 setiap hari 2-3x. Tapi sekarang minum sikit pun ehhh apsal dah tak sedap
Kalau dulu fast food dah jadi macam makanan ruji. Sekarang boleh kira dengan jari setahun berapa kali. Ada yang dah bertahun tak sentuh. Dah tak heran kalau tak makan.
Kalau dulu sayur asal ada je la. Sekarang wajib ada dalam makanan dan mesti kena banyak
Dulu suka makan buah sekarang double triple suka makan buah
Ada orang dilantik jadi duta dan acah acah guna sebab dibayar. Selepas habis kontrak lantak la benda tu jadi apa pun
Saya jadi duta sejak 2011. Saya makan setiap hari. Dari menyusu,mengandung, bersalin..ulang balik proses ni sampai anak 3 😁😁
P travel bawa shaklee
Demam makan shaklee dulu
Nak kulit lawa tepek youth
Dan product Shaklee tu saya beli, guna,makan,pakai dan saya kongsi ajak orang lain guna sebab saya suka saya cinta.
β€œLife isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.”― George Bernard Shaw, Irish playwright

THE INSPIRING FOUNDER

Masa lahir (1894) disahkan kena TB, takde harapan untuk hidup πŸ‘‰πŸΎ so his family balik ke kwsn luar bandar, jalani kehidupan closed to nature πŸ‘‰πŸΎ he survived.
Masa usia 20an, kerja dia exposed to lots of x-rays πŸ‘‰πŸΎ kena cancer, risiko potong kaki tangan πŸ‘‰πŸΎ treat with natural remedy πŸ‘‰πŸΎ he survived.
Kemudian, diuji pula dengan kebakaran klinik sendiri πŸ‘‰πŸΎ beliau bangkit.
Diuji lagi dengan kematian isteri akibat dilanggar kereta πŸ‘‰πŸΎ beliau bangkit juga.
Di usia 21 tahun (tahun 1915), beliau cipta Vitalized Minerals (sekarang dikenali multivitamin Vitalea).
Di usia 62 tahun (tahun 1956), beliau tubuhkan Shaklee Products.
Pada tahun 1960, Basic H (first phosphate-free, concentrated and biodegradable all purpose cleaner) dicipta.
Pada tahun 1961, ESP (first soy-isolate powder) dihasilkan.
1964 – convention pertama dengan 150 Shaklee business leader.
Pada tahun 1972, Shaklee Products bertukar menjadi Shaklee Corporation dan produk pencuci bebas fosfat, bio-degradable pertama dihasilkan.
1975 – Shaklee Japan ditubuhkan
1976 – Shaklee Canada established.
1977 – Shaklee was listed in New York Stock Exchange.
1981 – Vit C Shaklee dikeluarkan.
1982 – Shaklee menjadi salah satu Fortune 500 company (one of the largest corporation in the world).
1986 – Dr. Forrest C. Shaklee menghembuskan nafas terakhir dengan meninggalkan legasi yang membantu jutaan manusia dari segi kesihatan dan ekonomi sehingga kini.
Hebatkan?
Banyak pengajaran yang kita boleh ambil dari kisah hidup Dr. Shaklee ni terutamanya dari semangat juangnya yang tinggi dan tidak mudah berputus asa.
Boleh baca buku The Shaklee Story oleh Robert L Shook

Leave a Reply