Ranking Shaklee

Ranking Shaklee

Ranking shaklee sememangnya boleh kena daki. Jadi jom baca macam mana dalam shaklee ade 7 gunung yg perlu di daki…

Rank Shaklee

Rank Shaklee

Ada apa dengan RANK SHAKLEE
SUPERVISOR yang stabil RM1667++
SENIOR SUPERVISOR yang stabil RM2000++
COORDINATOR RM5000++

Dan seterusnya..
MASTER yang stabil RM50,000 ++
SEBULAN.
Ni CASH ni dibayar tiap-tiap bulan…
Anda BERMINAT jana income dengan Shaklee?

Saya dah mula merasainya.. Anda bila lagi??
Cepat PM saya laju-laju di FB/SMS/WhatsApp 013-3612717

Ranking Shaklee

Step 1 :
SID (shaklee independent distributor)

Rank 1 :
Supervisor (bonus around 1.8k —>> 2.5k)

Rank 2 :
Senior Supervisor (bonus around 2.5k —>> 3.5k)

Rank 3 :
Coordinator (bonus around 3.5k —>> 5k)
Car Bonus
Coordinator Incentive Bonus

Rank 4 :
Senior Coordinator (bonus around 6k-8k)

Rank 5 :
Key Coordinator (bonus around 10k-14k)

Rank 6 :
Sr Key Coordinator (bonus around 15k-19k)

Rank 7 :
MASTER COORDINATOR (bonus 20k —>> unlimited)

Walaumcmanapun, bonus tu x statik mcm tu setiap bulan… Bonus tu AKAN bertambah & BOLEH menurun ikut pada sales group anda…. So setiap bulan kalo nak bonus makin tggi & tggi kene pasti kan group anda bergerak seiring atau lebih laju lagi dr bulan sebelum²nye..

Yes, this is business & bisnes ade naik turun… X selama nye kita untung dan x selamanya kita rugi.. So pandai² lah ye…

*** bonus yg dinyatakan tu adalah bonus sebulan yee… Bukan bonus setahun.. Dan jumlah yg dinyatakan hanyalah anggaran sahaja..ada yg dpt lebih ade yg kurang bergantung pd usaha masing².

Ramuan Kekal Semangat Berjaya Rank Up

Ramuan Kekal Semangat Berjaya Rank Up

APA ramuan untuk kekal bersemangat dan berjaya rank up dalam Shaklee ?

Kita teruja tengok mereka yang berjaya dalam tempoh waktu yang sangat singkat, 4 bulan sudah berjaya menjadi coordinator dan layak bonus car program.

Bagaimana mereka buat ?

Mereka sertai bisnes yang sama peluang yang sama produk dan pelan pemasaran yang sama.

Yang tak sama adalah mereka yang berjaya mereka mulakan bisnes dengan big minds jelas big WHY dan persistent in actions.

“Begin with the END in minds”

Mereka jelas sebab mereka perlu keja kuat.Mereka faham dan apa kena FOKUS.

Mereka buat keja gila-gila

Pengalaman ayahanda aktif awal Januari 1992 terus pecut dari April ke Disember 1992 capai rank Key coordinator.

Di tangga key anda dah rasa pendapatan 5 angka yakni Rm10k ke atas.Ia memberi anda satu keyakinan hebat yang mampu menarik orang lain bersama anda mendaki puncak.

Kenapa wajib capai dan grow?
“Achievement is the best motivation”.
Pencapaian adalah motivasi terbaik untuk diri dan pasukan anda.

Sebab itu ayahanda masih ingat tagline sewaktu berjuang untuk key coordinator adalah:

“I will PERSIST until I Succeed”

Alhamdulillah semangat membara itu masih hangat hingga hari ini walaupun mencecah 30 tahun dalam bisnes

Nak tahu rahsia bertahan 30 tahun kena “tanyalah Master” biar tahu jangan keliru !!

Ha za min Fadli Rabbi

Kenapa Stuck Rank Sama ?

Kenapa Stuck Rank Sama ?

NAPE STUCK DI RANK YG SAMA?

Ada manusia yg nampak peluang trus buat gila2 pecut naik master..skrg ada yg capai master 12 bln..rekod tbaru 6 bln.
Kite bkn berlumba dgn org lain..kite berlumba dgn diri sendiri..bkn “speed” jd ukuran tp akhirnye kite sampai dgn selamat enjoy uncommon freedom serta kekal bertahan lme.
Kdg2 ada penyakit sukar rank up..”stuck” pd satu2 rank agak lme.

Ada yg stuck di supervisor bertahun2..ada yg stuck di rank coordinator 6-7 thn..ada yg berehat di rank key lebih dari 2-3 thn..
Apa masalahnye dan cabaran sebenar??

Dari pengalaman ayahanda isu atau cabaran sebenar adalah ramai yg teperangkap dlm “zon selesa” dan mewarisi mind set yg salah.
Sebab tu anda perlu seorang mentor yg berpengalaman utk guide anda mendaki gunung shaklee.

Smlm ayahanda di bri tau oleh bakal master Alicia Dania Lee yg dia stuck di rank coordinator selama 6 thn..bila mind set dia berubah sikap dan komitmen dia berubah.

Master Siti Nurmie jga kata dia stuck di rank sen coord lme hanya eff sen sup je..tp bila mind set dia berubah ia mgubah segalanye. Hari ni anda dpt saksikn kjayaan beliau..anda perlu follow bgaimana master2 hebat yg lain spt Dr Hasifah Ryg dan Nana Macarona ..kami saksikn bagaimana mereka berubah mjadi luarbiasa bila mereka sanggup megubah mind set mereka..

Sape yg sanggup mencari mentor utk kenal pasti cabaran dan sanggup jd “coach” anda agar anda dpt kenal pasti kekuatan dan kelemahan diri lalu menunjuk jln ke puncak?

Usah rasa diri dh pandai klu biz tak bkembang..bkembang ke dalam means volume btambah serta bkembang melebar(grow width) bmakna rank up atau effektif at higher ranks.Yg penting ukuran mudah sebuah kjayaan adalah makin ramai yg senyum pd 14 hb

Ayahanda nk lihat matlamat lahirkn 100 org eff master jd kenyataan dgn sales volume keseluruhan 500 juta.
Ayahanda amat yakin cycle bru ni mbawa aura serta rezeki yg berkat utk kite sume.

Hepy building.Enjoy sharing ya

Rahsia Amalan Rohani Naik Rank Coordinator Shaklee

Rahsia Amalan Rohani Naik Rank Coordinator Shaklee

AMALAN ROHANI UNTUK DIAMALKAN.

Setiap pagi mulakan pagi dengan solat sunat subuh,
solat subuh dan baca alwaqiah.

Mula bersedekah dekat mana2 account bukak akaun bank
Tak kisah berapa asalkan kita ikhlas.

Jam 9-11 boleh mula dhuha buat 4 rakaat lebih afdal.
lepas dhuha, baca ar rahman.

Awalkan solat.
Asar baca al waqiah
maghrib baca yassin /alwaqiah
isyak al mulk

sebelum
tidur solat sunat taubat dan maafkan semua orang jangan lupa.
Didik diri untuk tahajjud at least seminggu sekali.
Lama-lama boleh buat setiap hari.

Setiap hari be positive.
Jangan buruk sangka dengan Allah.
Allah baik.
Allah maha kuasa maha memberi

Teruskan meminta, teruskan berdoa.
Masa kita akan tiba.
Percayalah

Hadiah Naik Rank Supervisor Shaklee

Hadiah Naik Rank Supervisor Shaklee

Ada jugak yang dok tanya aku apa hadiah naik rank supervisor. Mungkin dia nak naik rank supervisor dalam kilang dia atau dia dah jadi boss atas sikit dari mat bangla yang kerja sama dengan dia. Oklah, aku cuma tahu nak share pasal hadiah je kalau nak naik rank supervisor ni. Oklah nak cerita pasal hadiah tu tak susah pun .

Kelebihan Jadi Supervisor Shaklee
Sekarang ni paling penting kenapa korang kena jadi supervisor ? Kenapa kena maintain leadership 21 % bonus ni. Hooo banyak bro, paling best tentu sekali income 4 Angka, dan juga Shaklee bagi Rm368 untuk siapa yang naik rank dalam cycle 2013/2014. Hmmm tahun depan mungkin hadiah dinaikkan atau hadiah dia lain sikit . Lepas tu korang boleh join car bonus dan juga dapat collect conference point. Bolehlah jalan jalan melancong tengok keindahan alam dan bawa pasangan berbulan madu yang tak sampai sebulan.

Hadiah dari group mak korang
Hadiah dari group ni berbeza beza, hahaha yang ni bergantung kepada offer setiap kumpulan, tengoklah apa yang penting sekarang pada kumpulan korang. Macam aku bagi hadiah sikit je. Tapi bolehlah, nak gembirakan korang. Contoh hadiah yang best boleh bagi beg tangan, cekodok, kuali, peti sejuk, tv 18 inchi, laptop, dan sebagainya, kalai nak canggih beli emas atau perak. Macam macamlah, dulu aku pernah bagi duit. Hmmm kalau nak lagi terbaik, bagi coklat, keropok atau belanja makan mee ketam. So sebenarnya hadiah dia ikutlah pada upline korang tuh. Tak pun korang reward diri sendiri, sebab dah dapat duit banyak. Hahhaa

Naik Rank Lagi
Kalau dah jadi supervisor tuh, baik maintain nanti boleh dapat award kalau bernasib baik. Oklah, nanti kalau dah tak efektif, susah woo, confirm tak naik stage punya. Nanti kenalah berusaha, bonus banyak tuh. Oklah kalau nak tips lagi, kena usha tips nak score guv banyak dengan shaklee. Hooo best !!!

Leave a Reply

Open chat