Pengalaman Minum Vivix

Pengalaman Minum Vivix

Sebenarnya ramai dah kong pengalaman minum vivix. Sejak produk ini dibuat pada 2008, dan masuk Malaysia 2011, vivix memang terbaik. Apapun jom baca lagi kisah terbaik minum vivix.

Emak request nak Vivix lagi

Alhamdulillah kencing manis yg dulu tinggi 27-29 sekarang dah kembali normal 6-8 lepas ikhtiar amalkan minum Vivix setiap hari dengan konsisten..Sekarang kaki pun dah tak kebas2..Syukur Alhamdulillah. Recommanded sangat utk yang ada masalah kesihatan seperti kencing manis,darah tinggi ,gout dan sebagainya boleh cuba amalkan Vivix ni utk kesihatan yg lebih baik.. InsyaAllah kesihatan diri bertambah baik.

Kisah pagi tadi, Suu sarapan vivix dengan collagen

Impress ya tengok vivix tu. Letak dalam freezer tapi tak beku pon. Tengok la botol dia tu beku ais ada lagi. Sedapnyaaa rasa diaa, masam masam macam ribena. Tadi bancuh dengan air, nak minum terus pon boleh. Vivix ni minuman botani tau. Dia repair balik sel sel dalam badan kita. Sebab tu siapa minum Vivix, dia takkan tinggal. Tingkatkan kesihatan menyeluruh dalam 1 botol. Kalau ada kencing manis, darah tinggi ke, kolestrol tinggi ke, vivix is the besttt. Yang tak sukaa telan banyak2, ambil la vivix. Detox pon besttt. Berbaloiii la sangat vivix ni.

Kisah Vivix dan Pesakit Buah Pinggang

Ceritanya, seorang customer ni belikan Vivix untuk ibu nya.. Masa mula-mula doktor cek, buah pinggang mak dia dah berada di tahap 4, which is dah teruk. Kalau tahap 5, maknanya buah pinggang dah gagal berfungsi dengan baik.Doktor cakap, memang dah tak ada pillihan lain..kena dialisis. So, setakat ni mak dia dah kena buat dialisis air and dialisis darah.

Tapi, saya sangat puji customer ni sebab beliau berikhtiar mencari alternatif dan tak duduk diam sahaja bila mak dia kena dialisis. Kalau saya sendiri pun, dah tak senang duduk.. Ya lah, mak yang mengandungkan kita kot.. huhu.. *emo sekejap*

Dipendekkan cerita, lepas 5 hari cuba mengamalkan vivix, sepatutnya mak customer tu kena dialisis. Tapi, doktor buat pemeriksaan darah terlebih dahulu. And.Doktor sangat terkejut sebab result OK dan tak perlu buat dialisis.

Alhamdulillah.. tapi, doktor cakap kena monitor lagi. And next week perlu buat check up lagi. Bila dengar kisah ni, saya rasa macam ajaib pulak macam mana lepas 5 hari je minum vivix, dah dapat kesan yang sangat positif sampai tak perlu kena dialisis, dengan izin Allah..

Pengalaman Suharmi Talib

PENGALAMAN EMAK

emak saya seorang yang amat menitik beratkan kesihatan. umur dah 56. suka jalan-jalan. alhamdulillah tiada kencing manis, sakit jantung, atau darah tinggi. cuma kaki lenguh dan tidur tak lena sangat. bila tidur tak lena sangat badan cepat letih. bila cepat letih mood pun kurang. tak seronok tengok ibu tercinta sakit-sakit. walaupun sakit ringan. mesti nak cari jalan supaya dia terus sihat sejahtera.

saya ambil tindakan bagi emak minum sirap magik ni jugak. bagi dia sebotol, lepas tu suruh minum hari-hari. satu sudu besar setiap pagi. kadang-kadang emak campurkan ke dalam satu gelas air kosong, lepas tu minum. rasa macam ribena pun ada. saya puas hati sebab emak tak pernah tinggal minum sirap magik tu.

– kaki dah tak cepat lenguh macam dulu
– tidur makin lena
– setiap hari semakin bertenaga
– sentiasa senyum
– awet muda

PENGALAMAN ABAH

dah bagi emak minum, takkan abah tak minum kan. hehehe. abah saya ni sekarang terlantar di atas katil. kurang upaya macam dulu. kalau tidak, dia seorang yang aktif sangat. tak boleh duduk diam. tapi sejak kemalangan yang dia hadapi dulu, kesihatan fizikal terjejas. dah tak boleh bergerak bebas macam dulu. kaki dia dah tak kuat sebab kesan kemalangan tu. ditambah pulak dia diserang kayap 2 tahun selepas kemalangan tu, keadaan kaki dia bertambah teruk. nak jalan kena pimpin, mintak bantuan emak kalau nak ke tandas. ingatan pun dah tak kuat seperti dulu, sebab dimamah usia dan kesan kemalangan.

terima kasih kat sirap magik yang tu,

– kaki abah ada kemajuan. tidak pulih seperi sedia kala, tetapi mampu bangun dan berjalan sendiri ke tandas, tak perlu pakai tongkat/ kena pimpin
– ingatan semakin kuat. semakin mudah nak berkomunikasi dengan dia. kalau tidak, cepat lupa. kunci dan remote control pun tak boleh beza. kalau dibiarkan mungkin akan nyanyuk teruk menurut doktor
– kencing manis dia semakin kurang. abah memang ada kencing manis sejak muda. sebab tak kawal pemakanan. main belasah je kalau makan tu. tapi sirap magik tu mampu mengawal gula dalam darah abah. bolehlah makan nasi seperti biasa.

Kesan Apabila Ambil Vivix

Alhamdulillah, sejak saya ambil Vivix ini dalam diet seharian – sekali sehari … apa yang saya dapat atau kesan yang telah saya terima ialah:

Rasa lebih bertenaga ketika pertama kali saya ambil. Sebelum ini, saya sering berasa lesu dan keletihan, yang merupakan antara kesan penyakit diabetes yang dialami.
Buang air besar lebih lawas dibandingkan dengan sebelumnya.
Ada perubahan dari segi bacaan kandungan gula dalam darah. Ujian ini dibuat ketika saya melakukan pemeriksaan rutin di Hospital Parit Buntar untuk top-up ubat diabetes saya.
Masalah rabun jauh saya tidak seperti selalu. Kalau waktu pagi, selalunya pandangan mata saya akan jadi kabur walaupun saya menggunakan cermin mata. Selepas ambil Vivix, masalah ini tiada… tapi jangan salah anggap pula, masalah rabun tu masih wujud dan saya masih gunakan cermin mata.
Kadang hujung kaki saya akan berdenyut-denyut. Kata doktor, ia disebabkan oleh masalah saraf yang diakibatkan oleh masalah diabetes. Alhamdulillah, masalah ini telah hilang.

Sekarang Vivix saya tu dah pun habis sebotol. Sebotol Vivix Shaklee tu … dapatlah bertahan selama lebih dua bulan. Saya mula ambil sejak selepas bulan Ramadan hari tu… balik kampung beraya memang tak bawa (sebab tak teringat), bila dah habis raya, saya ambil secara betul.

Badan bertenaga lepas bersalin czer, luka cepat kering (Puan Shieda Balqis)

Testimoni Vivix Shaklee bersalin dan berpantang Puan Shieda Balqis 3 kali bersalin czer. Pengalaman bersalin secara pembedahan (czer) kali pertama pada usia 20an, dan berpantang dengan set berpantang shaklee, alhamdulillah luka cepat sembuh dan kering.

Pembedahan kali kedua, pada usia 30an. Ambil vivix shaklee, rasa sakit czer kedua lebih teruk dari yang pertama. Alhamdulillah asbab ambil vivix, rasa sakit tu kurang, luka cepat kering dan badan rasa bertenaga.

Pembedahan kali ketiga lebih teruk, muka pucat, muntah dan tak bertenaga. Selepas ambil vivix, muka dah tak pucat dan luka cepat kering serta baik. Alhamdulillah

Leave a Reply

Open chat