MLM Shaklee

MLM Shaklee

MLM Shaklee memang terbaik, kenapa kena buat secara direct selling, tak jual dekat farmasi ? Jom baca lagi di bawah.

KENAPA SHAKLEE DIPASARKAN SECARA MLM?

Korang pun mungkin tertanya2… kenapa Shaklee ni MLM ek? Nape tak jual ke kat Guardi*n? Jawapannya ialah – UTK KURANGKAN KOS. Bila dijual di kedai/farmasi, ia akan libatkan banyak pihak:-Pengilang -> pembekal -> pengedar -> penjual -> pengguna. Tapi bila kita buat secara MLM, kita boleh cut 2 stage kat situ:-Pengilang -> Pengedar -> Pengguna

Dan yg lagi best, pengguna pun boleh jd pengedar terus! Lagi, jimat kos pengiklanan. Shaklee tak payah sesusah nak iklan masuk TV (ingat murah kerrr), even upah blogger pun tak payah. Semua marketing SID yg buat. Dan dgn penjimatan tu, Shaklee boleh invest lebih banyak utk bahan2 mentah yg berkualiti, studies, kajian dan sebagainya . Korang tak pyah pening pening fikir tentang RnD pun semua shaklee dah buat!

salah faham mlm

MLM Shaklee

BISNES MLM SHAKLEE ADALAH BISNES MLM YANG MEMATUHI SYARIAH. Alhamdulillah shaklee adalah MLM yg memenuhi kriteria. KENAPA? Jika dirujuk pada “GARIS PANDUAN PERNIAGAAN JUALAN LANGSUNG SECARA PEMASARAN BERBILANG TINGKAT (MULTI-LEVEL MARKETING) MENURUT SYARIAH” by JAKIM,

Pertama, Yuran keahlian mestilah pada kadar minimum. Starter kit shaklee harga serendah RM65 sahaja tidak membebankan. Kedua, kami tak dapat komisyen bila recruit ahli. Maknanya kami tak amalkan head hunting. Which is haram bila recruit orang dan dapat komisyen kerana tiada akad jual beli sebab tiada barang.

Tiada paksaan pembelian minima untuk membolehkan komisyen. Maka tiada unsur penindasan. Kita tak amalkan skim piramid dimana siapa join dulu akan sentiasa untung tanpa perlu bekerja. Dlm shaklee siapa join tapi tak berniaga takkan kemana-mana. Tak dapat apa-apa pun.

Tiada unsur downlines kerja utk upline. Tiada istilah goyang kaki. Dan komisyen kita sebagai downlines boleh potong upline bila2 masa bergantung pada kerja dan usaha serta kerajinan kita. Shaklee tu adil. Shaklee bukan skim cepat kaya. Goyang kaki malas duit turun juta juta masuk dalam account. Takde ya.

Siapa usaha lebih, dia yang dapat lebih. Siapa malas, dia rugi. Simple. KEJAYAAN MILIK ORANG YANG BERUSAHA. Siapa nak dia dapat. InsyaAllah. Nak join bisnes yang menguntungkan dan patuh syariah ni? Hanya serendah RM65 add on postage rm10 utk mendaftar. Panggilan untuk mereka yang nak cari duit lebih. Nak tampung perbelanjaan keluarga, nak bantu suami dan demi masa depan anak2. Sebab business shaklee boleh diwariskan kepada anak2. InsyaAllah.

MLM Shaklee

Kenapa Shaklee Tak Jual Dekat Farmasi Watson Guardian ?

KALAU SHAKLEE BAGUS KENAPA TAK JUAL DEKAT FARMASI, WATSON DAN GUARDIAN??? Sebelum ni, i’m also asking the same question. Tapi bila dah banyak buat reading baru i tau kenapa shaklee Malaysia ni tak ada di drugstore. Actually di Malaysia ni Shaklee didaftarkan di bawah jualan langsung.

Jadi hak mengedar dan menjual hanya eklusif dari pengedar Shaklee yang sah sahaja. Sebab itu la dia tak ada jual kat farmasi. And…i found this. Di Singapore, Shaklee ada di jual di drugstore macam Watson tu ya!! Ada korang ada. This is because in Singapore diorang tak allowed jualan langsung ni.

So that’s why boleh masuk Farmasi. Tapi….tengok la harga tu. Bila dah masuk drugstore bertambah2 mahal la dia cuz nak tanggung kos. Harga pun dah jadi double!! So its prudent yang shaklee ni actually barang and supplemen yang standard dan setaraf and its even more better.

Kalau dekat luar kita beli mahal2 tapi company je yang kaut keuntungan sorang2. Beli la ratus2 pun. Tapi Shaklee baik hati sebab wujudkan peluang pekerjaan pada ramai orang. Ramai surirumah yang dah earn 4 5 figure income everymonth. Shaklee ni diasaskan dari seorang nutritionist yang kesihatannya sendiri meningkat dengan pemakanan yg baik. Dialah Dr. Forest Shaklee

Kenapa Shaklee Tak Jual Dekat Farmasi Watson Guardian ?

Stigma MLM Bisnes Shaklee

STIGMA MLM & BISNES SHAKLEE? Masih ramai sebenarnya yg skeptik dengan modul bisnes Shaklee ni. Terutamanya yg berpandangan “alaa, Shaklee ni MLM kan? Semua MLM sama je. Kerja menipu duit orang. Modal ribu-ribu. Pastu upline sapu duit downline. Tu yg upline makin kaya. Yg awal-awal join tu la yg kaya.”

BETUL KE PERLU ADA UPLINE-DOWNLINE NI DALAM BISNES SHAKLEE?

Betul. Dalam bisnes MLM macam Shaklee ni networking itu penting. Sesiapa yg nak daftar jadi ahli perlu ada ‘Sponsor’; iaitu Pengedar Sah Bebas (SID) sedia ada yg tolong daftarkan anda di bawah rangkaiannya. Inilah yg kita panggil ‘upline & downline’; di mana SID yg menjadi ‘Sponsor’ itu adalah UPLINE & ahli baru yg didaftarkan itu adalah DOWNLINE.

JADI BETULLAH UPLINE AKAN JADI KAYA BILA DIA LAGI RAMAI DOWNLINE? SEBAB LAGI RAMAI DOWNLINE, LAGI BANYAKLAH DUIT DAPAT?

Konsep/modul asal bisnes Shaklee yg ditetapkan sepertimana P&R Shaklee Malaysia adalah disahkan patuh syariah. Di mana, TIADA UNSUR SYUBHAH ATAU PENIPUAN atau ‘untung atas angin’ yg akan upline perolehi atas pendaftaran mana-mana downline. Yuran pendaftaran keahlian sebanyak RM68.90 (termasuk GST) adalah dibayar sepenuhnya kepada pihak Shaklee Malaysia. Sebagai timbal-balik, ahli akan mendapat sebuah beg starter kit yg berisi dengan Buku Panduan Produk, Buku Latar Belakang Syarikat, Buku Business Manual, Buku P&R Syarikat, flyers tentang National/International Trip Reward, buku resit rasmi & booklet senarai harga & uv setiap produk. Kesemuanya cetakan berwarna; di mana nilainya berbaloi/setimpal dengan bayaran pendaftaran keahlian. Malah, sebagai keistimewaan sebagai ahli, setiap ahli boleh membeli mana-mana produk Shaklee dengan harga ahli istimewa yg puratanya 15-20% lebih rendah berbanding harga retail untuk bukan ahli. Sponsor ataupun upline TIDAK MENERIMA sebarang komisyen/bayaran daripada yuran keahlian ahli baru di bawah rangkaiannya

Dalam bisnes Shaklee konsepnya mudah sahaja. Siapa buat (sales & coaching), dia dapat. Siapa buat lebih, dia dapat lebih. Tiada sesiapa yg dapat untung atas angin atau goyang kaki sahaja. Yg penting, upline yg komited sentiasa bersedia untuk menjadi mentor anda untuk turut sama berjaya.

award bisnes

Leave a Reply

Open chat