Kenapa Roger Barnett Beli Shaklee Walaupun Dah Kaya Raya ?

Kenapa Roger Barnett Beli Shaklee Walaupun Dah Kaya Raya ?

Kenapa Roger Barnett Beli Shaklee. Alhamdulillah, selamat sudah sesi mengepos barang, ke customer yang nak berpantang sebentar tadi. Nak diceritakan, perjalanan jadi panjang sebab singgah jap berdiskusi tentang keseronokan bershaklee bersama dua insan hebat uplineku Hadhatina Mkb dan Mohd Kamarul Baharin.

Kajian Shaklee

Habis Duit Kaji Shaklee
Dalam banyak banyak pembacaan, dari sudut produknya, kajiannya, ceritanya, testimoni yang berjaya, NASA, skuad olimpik, paling ku kagumi ialah orang yang mengambil Shaklee dari pucuk pimpinan syarikat farmasutikal jepun, iaitu mr Roger Barnett. Langkah dia mencari satu company yang hebat itu, ada diceritakkanya di youtube, dia habis spend million dollars amerika untuk mencari sahaja, itupun setelah dia mendapati produk basic-H itu menolong anaknya Spencer bebas dari asma.

Kemunculan Banyak Produk Baru Shaklee
Belum ditambah lagi dengan kemajuan shaklee yang bertambah pesat. PRoduk terbaru shaklee pun sebelum dia masuk ialah Sustained release vita-C, yang terbaru setakat itu hanya pada tahun 1980. Itu yang kurujuk pada timeline kemajuan Shaklee. Tapi lepas dia masuk, hahaha ambik kaw, macam macam produk ada, dari Nutriferon, Cinch, Vivix, Vitalizer, Phytocol dan lagi lagi, Shaklee banyak produk inovasi, prenatal set pun ada. Hhahaha.

Land Mark Study
Kau pernah tertanya ke, kenapa Roger yakin gila dengan Shaklee nih, baguih sangat ke produk nya ? Ye dia sangat yakin dengan kemantapan produk Shaklee, sebab dia sendri minta Shaklee di uji bersama vitamin lain dalam kajian Land Mark Study, di jalankan oleh pihak ketiga. Profesor Gladys Block , pakar epidemiology dan nutrisi tersohor di Amerika sana yang menjalankan kajian ni, dan keluarannya menunjukkan Shaklee sangat membantu kepada tahap kesihatan yang lebih baik. Belum ada satu company suplemenn yang berani membuat ujikaji ini, hanya Shaklee je yang berani. Sebab itu lepas je tahun 2007, Roger keluarkan duit untuk kajian demi kajian.

Shaklee Terus Maju
Itu pasal kalau Roger Barnett pegang Shaklee, Shaklee akan terus maju dan maju, dengan latarbelakang dia yang sangat hebat, seorang billionaire muda yang sangat yakin dengan produk Shaklee. Itulah dia ni kaya pun, kenapa dia tak buat produk dia sendiri ? Kenapa dia nak beli SHAKLEE jugak ? Hahhaha, fikir fikirlah semua ye. Land Mark Study dan ada, bukannya satu, malah tahun 2014 pun dah ada result Land Mark Study 2. Korang tak yakin ke makan SHAKLEE ? Dah stop sharing pasal SHAKLEE ke ?

Roger Barnett Banyak Tolong Shaklee Malaysia

Roger Barnett Banyak Tolong Shaklee Malaysia

ROGER and ME. Gambar ni di amik pd thn 2004 sewaktu Roger sampai di Malaysia. Waktu ni ayahanda baru balik dari umrah dgn kepala masih gonjeng. Ayahanda di bri peluang utk dinner di sebelahnye. Ayahanda tanya soalan yg pelik2 spt nape bli shaklee tidak amway..

Sebenarnye Roger belanjakan USD 20juta dan kajian 5 thn sblm buat keputusan bli shaklee..anda dpt tgk you tube type Oprah and shaklee ada kisah Roger dan family.Menarik. Secara peribadi ayahanda kenal Roger seorang amat humble wpun taraf billionaire..dia sanggup masuk ikut belakang pentas dlm lampu samar2 utk salam dan greet setiap delegasi shaklee dari malaysia.

Dia selalu unggap kata Hello my biz partners..kite bkn bkerja utk Roger..dia adalah rakan kongsi dlm biz. Sewaktu dinner dia btanya “Hj..how can I help u to be rich?” Sewaktu meeting dlm suite room dia jemput kami(sya dan master Dr K Sow) sbg wakil ke conference di Chicago pd 2005.Masa tu ayahanda,arwah Hjh Zaradah dan Dr K Sow merupakan 3 org wakil Malaysia.

Masa discussi dia amat perihatin soal halal haram..trus cal pengurus pengeluaran utk check samada SOP halal di patahui spenuhnye. Sewaktu kami lunch di HQ Plasenton Roger jamu dgn makanan halal.

Dia mgatakn dia ingin bantu manusia seluruh dunia dgn peluang shaklee.. Sya sedih bila ada org kata yg tak elok pasal Roger tanpa kenal peribadi dia. Mudah2an catitan ni sedikit sebanyak mjelaskn peribadi Roger Barnette.

CEO Shaklee Sayang Leader Malaysia

CEO Shaklee Sayang Leader Malaysia

Mat saleh pun ikut adat org Malaysia atau melayu bila jumpa..Mr Roger Barnette President dan CEO Shaklee Corporation amat meraikan leaders dari seluruh dunia terutama Malaysian leaders..

Dia selalu sebut ‘Hello my dear biz partners..” dia sanggup pergi ke belakang pentas utk hug setiap delegasi malaysia sewaktu international conference.

Sewaktu lunch di Chicago pd 2005 dia ucapkan kata2 yg susah nk lupa..”Hj how can I help you to be rich?”

Seorang Billionaire yg bijak tp amat tawadduk bertanya soalan cepumas ini.

Ada ke jutawan di luar sana yg tanya soalan yg sama?

Sewaktu int conference di Chicago ayahanda di jemput khas secara peribadi oleh beliau..di jemput ayahanda,arwah hjh zaradah dan master Dr K saw dgn keta limosin yg panjang dan kami di bri bilik suite.

Diskusi pasal meeting the halal production facilities beliau amat mgambil berat..beliau amat mghormati agama dan adat resam org muslim..beliau tak bersalam dgn leaders muslimah.

Mr Roger bkn sekadar rakan kongsi dia jga seorang kwn yg baik..anda sume bertuah dpt bsma dgn beliau merealisasi impian Dr Forrest C Shaklee bkongsi menafaat products yg unggul kpd rakyat Malaysia.

Do it with yr heart..saya amat yakin shaklee akn jadi supplement no 1 di Malaysia sedikit masa lg.

Ia akn jd house hold brand yg popular meniti dari mulut ke mulut.

Timakasih pd anda yg mpercayai dan setia dgn kualiti shaklee.

Keep sharing and keep building.

Alhamdulillah.

MLM Shaklee Kalis PKP ?

MLM Shaklee Kalis PKP ?

PKP dan BIZ

Ada ke biz yg kalis PKP?

Ada ke biz yg bri pendapatan pasif?

Ada ke biz yg trus bkembang wpun zaman wabak dan keadaan tersempit?

Kebanyakan biz “conventional” akn mghadapi kesulitan utk survive jika PKP berlarutan…bdepan dgn kuasa membeli yg makin bkurangan ia mjadi “turn over” atau “revenue” jatuh merudum.

Kos tetap(fix cost) spt gaji,sewa,letrik,air,transport serta bahan mentah tetap kena tanggung.

Ada yg enjoy pendapatan pasif melalui pelaburan hartanah..tp skrg agak mencabar..nk jual hartanah hage tak cantik..nk sewakn pun mencabar..

Saham? Emas?Unit trust?
Antara pilihan yg ada..

Tak ramai yg nampak peluang bina empayar biz yg akn bri passive income..ramai yg masih salah fhm tentang industri networkmarketing sbg “modern solutions to modern problems”..masih ada yg pre judis di sebabkn wujud skim2 cpt kaya atau scam2 yg berluasa.Mereka anggap biz mcm ni sama je.

Ramai yg pandang serong tentang industri ni wpun kerajaan telah wujudkn Akta Jualan Langsung pd 1993.

Mind set org kite masih fikir klu nk niaga kena buat brg sendiri..kena ada kilang sendiri,kena ada ofis besar..mereka tak rasa yg biz MLM telah melahirkn ramai jutawan dlm waktu yg singkat..

Ayahanda bpluang jumpa dan ikuti talk by Paul Zane Pilzer pd 2005 di Shaklee Int Conference di Chicago atas jemput Mr Roger Barnette sendiri.

Paul zane adalah economic forecaster menulis di wall street jounal mjadi jutawan pd umur 25 thn.

Dia melancarkn bukunye “The Next Millionaires” mmang awsome..anda leh geogle dia tgk buku tkenal dia “The Next Trillion” bg menyakinkn anda tentang industri ini.

Satu lg pakar ekonomi dunia Robert T Kiyosaki jga menulis Rich Dad PoorDad,Quardrant Cash flow,Why I want you to be Rich,Why MLM or Networkmarketing?

Paul Zane memberi statistics bape ribu jutawan telah di lahirkn di US dan dlm masa sepuluh thn bape juta org jutawan akan di lahirkn..yg pelik katanye paling org tak perasan adalah industri MLM..mereka paling awal nampak dan paling ramai lahirkn jutawan..

Anda leh geogle 2 org tokoh ni bg mdpt info yg tepat..

Alhamdulillah Ayahanda di bri ilmu dan bimbingan hingga istiqomah dlm satu syarikat sejak 30 thn yg lalu..skrg mmang benar kata2 Waren Buffet anda kena keja sampai mati klu takde pasif income..

Pilihan di hati anda skrg

Timakasih kerna baca sampai habis..nk tau lebih Tanyalah Master

Leave a Reply