Kenapa Kena Bisnes ?

kenapa kena bisnes

Kenapa kena bisnes ?

1. Sebelum barang naik. Ada jugak saving 300. Tapi now barang naik. 300 dah jadi negatif.

2. Dah lama teringin nak ambik insurance anak2. Tapi duit asyik tak cukup.

3. Saya nak jalan2 , nak bawak anak2 atleast cuti sekolah bawak la jauh sikit. Tapi bajet asyik tak cukup.

4. Nak belanja family . Tengok adik beradik lain mampu. Kita tak pernah mampu.

5. Nak upgrade kereta. Anak makin ramai, makin besar. Bila letak carseat jer. Bertindang2 duduk dalam kereta.

6. Dah lama menyewa. Tak mampu lagi nak beli rumah. Nak merasa rumah sendiri.

7. Suami / isteri kehilangan kerja. Saya je sekarang ada income. Memang azab sangat dah sekarang. Gaji besar. Tapi tak cukup sebab komitmen tinggi.

Dan list sebab kena bisnes bersambung2.

Bermula 35 Ringgit

Siapa sangka. Yang bermula dengan 35 ringgit boleh capai income 4,5,6 angka sebulan.
Bisnes Shaklee ni memang terkenal sejak dulu. Bahkan org memang target nak buat bisnes Shaklee.
Ramai dah yang buat dan berjaya.
βœ… Produk bagus.
βœ… Marketing plan bagus.
βœ… Offer bagus.
βœ… Income nya lumayan.
Alhamdulillah kami pun dah hampir 3 tahun buat bisnes ni. Doakan kami makin sukses membantu lebih ramai team kami untuk berubah dengan bisnes Shaklee.
Berubah kearah yang lebih baik. Aamiin ya Rabb

Shaklee Saingan Sihat

Kali ni akak buka peluang kepada yang terintai-intai senyap-senyap tengok post akak ni
Jangan segan-segan kalau terasa nak memulakan bisnes sendiri. Boleh bermula dengan join group akak.

Pertama sekali, jangan risau kalau tak pernah berniaga, sebab akak pun bermula dengan kosong dulu. Shaklee la perniagaan pertama akak
Sistem yang disediakan oleh Shaklee telah lengkap sepenuhnya. Tak perlu lagi nak mencari-cari sifu di luar sana untuk teknik pemasaran atau jualan. Semuanya diajar dalam group kita, bermula dari A sampai Z.

Pengalaman kami sendiri yang telah lama berkecimpung dalam bisnes Shaklee semestinya dapat membantu kalian dengan isu-isu yang bakal dihadapi.
Tak perlu risau nak kena datang kelas fizikal. Sekarang ni semuanya dilaksanakan secara online. Yang penting ada telefon pintar dan line internet. Dah boleh start
Bukakan hati, jangan risau sangat. Modal nak memulakan perniagaan sangat minima. Sebagai permulaan dengan RM35 dah boleh bermula berkecimpung dalam bisnes Shaklee. Banyak tau manfaat join bisnes Shaklee dengan akak sekarang.

Satu lagi, berbisnes Shaklee ni kita buat bersama-sama. Walaupun ramai di luar sana yang berbisnes Shaklee, tak pernah pun berlakunya saingan tak sihat. Rezeki semuanya dah ditetapkan. Yakin dengan usaha dan doa, pasti Allah ganjarkan yang terbaik untuk kita

Nak tahu lebih lagi, pm, dm, wassap je akak. No akak ada kat poster tu. Jangan segan-segan tau.

Sis masih jual Shaklee ke?

Ni soalan selalu dapat dari customer.
YE, SAYA MASIH PENGGUNA MAKAN SHAKLEE & JUAL SHAKLEE.
Seronok jual Shaklee ni adalah ajak orang sihat. Bila dah ajak orang tu kita pun sekali nak sihat dan improve tahap kesihatan
Takmau la asal jual dapat duit tapi guna pun tak.atau guna pun tak bersungguh sungguh
Alhamdulillah 11 dah makan Shaklee. Dari Arreessa 1tahun sampai dah 12tahun
Banyak cerita yang Shaklee dah bantu kami sekeluarga improve tahap kesihatan dan kewangan.
Nak beli Shaklee? Meh la contact akak okay

LAGI MENGANCAM MAK DARE

Hari tu dalam kelas #shakleegegar ada seorang ini share #shakleeeffect .
Wajib baca…..
Journey kak Ida dalam shaklee bermula masa UmUR 27 tahun. Asbab mak andam mekapkan pakai rangkaian product shaklee MINERELLES. Terus jatuh hati. (2004)
Balik kl, teringat ada saudara jual shaklee. Cari beliau untuk dapatkan set gastrik.(time ni sebenarnya banyak lagi penyakit lain. Badan lembek tak macam usia 27. Macam2 sakit datang Dan pergi πŸ˜…) Hanya bermula dengan vitamin C & ESP. Alhamdulillah.. Gastric x de.. Ambil set Essential pulak. MasyaAllah.. hilang migraine, badan x lembek dah. Susah sangat nak demam @ selsema walaupun di kelilingi environment yg kurang sihat. Dah takde tekanan darah rendah…
2007 – operation breast lump.. amalkan vitamin c & e. Alhamdulillah.. setiap 3 bulan check up. Doc scan dan cakap Luka dah baik. Cantik. Dan tak ada lagi timbuh yg baru. Sebb mengikut kata doc. Biasa org yg pernah kena akan naik semula walaupun dah buang.
2013 – breast lump ada semula… atas sebab stress.. doc cakap… Sepatutnya operation bulan 1 2014. Tapi asbab ikhtiar Vivix & Gla bersama essential set,(ikhtiar nak zuriat sebenarnya) operation di cancel. Lump dah mengecut.
Terus consistent set yg sama Selama 3 bulan berturut2 . Alhamdulillah…penantian untuk dapat kan zuriat hampir 10 tahun terjawab.. Allah kurniakan sekuntum bunga yg di beri nama ORKED ZAHRA.
Itu lah antara nikmat yg tak terucap dgn kataΒ². Sujud syukur setiap masa.

KENAPA SHAKLEE DIPASARKAN SECARA MLM?

Korang pun mungkin tertanya2… kenapa Shaklee ni MLM ek? Nape tak jual ke kat Guardi*n?
Jawapannya ialah – UTK KURANGKAN KOS
Bila dijual di kedai/farmasi, ia akan libatkan banyak pihak:-
Pengilang -> pembekal -> pengedar -> penjual -> pengguna
Tapi bila kita buat secara MLM, kita boleh cut 2 stage kat situ:-
Pengilang -> Pengedar -> Pengguna
Dan yg lagi best, pengguna pun boleh jd pengedar terus!
Lagi, jimat kos pengiklanan.
Shaklee tak payah sesusah nak iklan masuk TV (ingat murah kerrr), even upah blogger pun tak payah. Semua marketing SID yg buat.
Dan dgn penjimatan tu, Shaklee boleh invest lebih banyak utk bahan2 mentah yg berkualiti, studies, kajian dan sebagainya
Korang tak pyah pening pening fikir tentang RnD pun semua shaklee dah buat!

Susah nya jual Shaklee

Betul ke susah?
Memang betul pun susah sebenarnya nak menjual sesuatu produk kalau kita sendiri tak gunakan produk tu. Tak kiralah produk apa sekali pun. Tambah tambah pulak produk macam Shaklee ni sebab dia takda DUTA macam produk lain yang gunakan artis sebagai duta.
Kalau susah kenapa Kak Soffi jual jugak???
Oklah, Kak Soffi ni asalnya pengguna Shaklee. Biasanya kita akan jadi pengguna tegar bila kita konsisten makan suplemen dan dapat kesan kebaikan pada kesihatan diri dan ahli keluarga kita.
Dari HB low masa pregnant HB jadi cantik. Time pregnant ada kencing manis tapi bacaan BSP sentiasa terkawal. Dari gemuk jadi kurus. Dari asyik sakit pinggang dah jarang nak sakit. Dari asyik sakit kepala dah takda bergantung dengan panadol dan ubat cap kaki tiga. Dari asyik sembelit jadi buasir dah lawas elok sistem percernaan.
Bila konsisten amalkan alhamdulillah obvious sangat manfaat tu pada kesihatan. Termasuk anak-anak Kak Soffi. Pendek kata kebergantungan pada ubat tu dah hampir takda.
Tu lah bezanya DUTA Shaklee dengan duta BERBAYAR yer. Sampai masa tamat kontrak takda dah, ganti artis lain pulak. Kita sebagai pengguna??? Kalo product bagus oklah tapi kalo produk KO macam mana? Menanggung lah tubuh badan kita ni.
Memilih product yang betul dapat merubah kehidupan dan kesihatan kita pada masa akan datang.

Leave a Reply