Kajian Kembar Nasa Shaklee

Kajian Kembar Nasa Shaklee

Kajian kembar nasa shaklee .Tahun 2016, delegasi Malaysia selamat menghadiri Shaklee Global Conference yang diadakan di Orlando, Florida. Bak kata Mohd Kamarul Baharin, semuanya nak meraikan kejayaan shaklee dan Disney, 60 tahun jugak, di bandar yang sama dengan kelahiran Disney Land pertama di dunia. Boleh kata, banyak aktiviti yang best, selain dari makan makan ala zaman di raja, pergi melawat space shuttle, pergi shopping perabis duit yang tak habis, saat yang paling menggembirakan diorang ni tentu sekali mendengar sendiri cerita menarik kembar angkasawan Amerika, Mark Kelly dan Scott Kelly. Semua jadi gile rekod video macam video Aya Chalo , lepas tuh macam biasa kena amek gambar bersama Mark dan Scott. Kat Malaysia ni pun ada jugak, tapi ambil gambar dengan Upin dan Ipin, botak jugak, tapi watak kartun lah.

Mark Kelly dan Scott Kelly

Kenapa Mark dan Scott ni sangat istimewa buat Shaklee, dan paling penting buat NASA ? Jawapannya tentu sekali misi utama NASA, nak travel pergi ke MARIKH, planet yang paling hampir dengan BUMI . Mark dan Scott adalah kembar seiras, yang dipanggil sebagai monozygot. Lagi satu Mark dan Scott satu-satunya angkasawan kembar dalam dunia. Korang pernah tanya kenapa tak panggil je orang lain ? Angkasawan lain tak boleh jadi eksperimen ke ?

Kembar Seiras

Jawapannya tentu sekali pada istilah KEMBAR !! Ye anugerah dapat anak kembar ni bukan semua orang boleh dapat. Nak cerita kembar ni ada yang sama muka, dipanggil kembar siam, cerita bab kembar ni, tentu sekali korang tahu, pasangan kembar akan ada juga perbezaan jugak. Satu contoh aku bagi pasal kembar Zaquan dan Aidil. Aidil power sikit, main JDT 1, team utama, kembar dia main JDT 2. Lagi satu contoh aku bagi gambar yang ramai SID guna, cerita kembar yang sama, sorang makan shaklee, sorang tak makan. Walaupun mereka ni DNA sama, sifat genomik yang sama, tapi yang makan shaklee tuh yang lebih sihat, nampak lebih muda. Hhaha, itu belum lagi ko boleh tipu macam magician buat, rupanya guna kembar seiras je. huhuu.

Angkasawan Kembar

Tapi bagi NASA, Scott yang lambar 6 minit dari abangnya Mark, sudah cukup untuk menjalankan experiment TWIN STUDY nih. Ye, betul. Eksperimen ni dengan hanya berpandukan kepada Scott dan Mark. NASA nak tengok, apa yang berlaku kepada badan manusia bila berada di angkasa lepas, yang tentu sekali lebih banyak terdedah kepada radiasi. Jadi NASA telah memilih SCOTT untuk berada di ANGKASA selama 382 hari, dan MARK duduk di bumi sebagai pilot study. Sebab mereka ni genome sama, jadi, segala data yang diperoleh dari SCOTT akan dicompare dengan result MARK.

Kajian Angkasa Lepas

NASA menerima 10 proposal untuk ujikaji di angkasa lepas. Antara yang paling best tentu sekali kajian bagaimana TELOMERE seseorang akan berubah bila berada di angkasa lepas. TELOMERE ni tak asing lagi bagi SID yang suka mengkaji tentang Penuaan dan VIVIX. Sebab telomere ni macam kapsul pelindung kepada sesebuah kromosom. Mengikut kajian, TELOMERE akan memendek bila usia kita meningkat, dan kita akan semakin tua. Lagi satu kajian mengenai TELOMERE di angkasa lepas sangat penting. Di Angkasa lepas, atas dasar faktor relativiti, orbit di angkasa lebih laju di bumi, sebab itu umur Scott tentu lebih tua berbanding dengan Mark bila dah sampai di angkasa. Betapa sengsara nya Scott sebab dia sendiri perlu keluarkan sampel darah dari badan dia di angkasa, dan sampel tuh dihantar terus ke bumi, Mark tentu lebih rilek di bumi.

Shaklee dan NASA
Tapi, kehidupan Scott di angkasa ISS tuh takdalah bosan sangat, dia pun selalu follow apa yang berlaku di bumi, sambil main pranks dengan geng geng dia di ISS. Tapi setahun lebih di angkasa, korang rasa dia sanggup ke ? Korang tahu tak kat Angkasa suasana dia sangat berbeza ? Tapi ianya bukan masalah bagi NASA !!! Sebab 20 tahun lepas, NASA approach SHAKLEE, untuk menyediakan makanan tambahan yang sesuai untuk angkasawan mereka. Paling penting Scott mengamalkan VITALIZER setiap hari. Mark pun sebelum ni adalah pengamal vitamin SHAKLEE diangkasa lepas sana.

Mark dan Scott di Global Conference Shaklee
Sebab tuh, bila Scott turun ke bumi, peluang berjumpa Scott dan Mark ni tak boleh dilepaskan, dan ini boleh berlaku di Global Conference Shaklee. Ye, Gambar wak Zainul Anuar yang cantik gile gaban ni menunjukkan semua delegasi Shaklee dapat dengar sendiri pengalaman Scott dan Mark berada di angkasa lepas. Itu belum lagi korang baca tips motivasi yang ditulis oleh Lyna Noh dalam post dia sebelum tuh. Jadi the best moment bagi aku dalam persidangan itu ialah bertemu Scott dan MArk, yang menjadi subjek kepada kajian paling bersejarah NASA TWIN RESEARCH !!! Baca balik, data yang diperoleh pun ambil masa nak diproses. So memang best dapat jumpa Scott dan Mark.

Tapi aku tertanya, macam mana diorang decide sapa yang kena naik angkasa lepas ye ? Agak agak diorang main ROCK PAPER SCISORS , tak pun CABUT UNDI !!!! hahahhaha.

Angkasawan NASA Hidup Setahun Luar Bumi Makan Shaklee

Angkasawan NASA Hidup Setahun Luar Bumi Makan Shaklee

Angkasawan ni hidup di angkasa lepas luar dari bumi selama 1 tahun

Dan supplements yang NASA benarkan untuk angkasawan ni makan sepanjang di angkasa ialah supplements jenama SHAKLEE.

Peliknya kenapa lah NASA benarkan angkasawan mereka makan Shaklee sedangkan banyak jenama supplements lain ada di dunia ni?

Bukan angkasawan NASA je makan Shaklee tau.

Atlet Olympic US pun adalah antara pengguna Shaklee.

Cuba fikir, atlet adalah golongan yang sangat2 kena jaga apa yang mereka makan.

Mereka kena kira kalori, kena pastikan apa yang mereka makan dan minum adalah SELAMAT untuk paru2, jantung, otak, buah pinggang, hati, saraf, darah dan seluruh badan.

Salah makan mereka boleh dibuang dari bertanding

Akan memalukan nama negara dan keluarga serta seluruh keturunan

Begitulah teruknya dan strict nya atlet kena jaga apa yang mereka makan.

Angkasawan NASA lagi lah kena jaga. Kat space sana mana ada hospital kalau buah pinggang atau hati rosak

Kena betul2 makan hanya yang selamat dan betul2 selamat.

Now atlet Malaysia pun guna Shaklee dan menang pingat emas untuk negara AlhamduliLLAH

Supplements Shaklee adalah organic, semulajadi dan terbukti berkesan sejak tahun 1915 sampai hari ni

Dari tahun 1915 takde satu produk Shaklee pernah ditarik balik

Dalam Malaysia pun takde satu produk Shaklee pernah ditarik balik dari pasaran

Setiap produk Shaklee dibenarkan oleh KKM bukan sekadar ada not KKM

That’s why angkasawan NASA dan atlet Olympic US (now atlet Malaysia pun) makan Shaklee

Sebab Shaklee adalah Supplements paling selamat dan berkesan

So inilah sebab kenapa NASA pun bagi angkasawan mereka makan Shaklee out of berjuta lagi jenama supplements yang ada di dunia ni.

Dan sebab ini jugalah Shaklee adalah pilihan orang2 bijak.

Hanya orang bijak je akan tahu kualiti Shaklee

Sebab orang bijak sangat faham nilai ilmu dan kajian klinikal

Orang2 bijak macam angkasawan NASA hanya guna produk yang ada kajian keselamatan, bukan produk viral atau produk trending

Sebab mereka faham, badan kita ni takde spare parts macam kereta

Kalau rosak (nauzubillah) mana nak cari ganti?

Orang bijak pasti akan pilih supplements Shaklee

Kredit info dari Master Salwa Zeyn

Leave a Reply