Bisnes Shaklee Social Marketing

Bisnes Shaklee Social Marketing

Bisnes Shaklee Social Marketing. Biz ni bkn sekadar di ukur bape besar bonus kite,hebat mne pencapaian kite,pangkat dan anugerah yg kite perolehi tp bape ramai insan yg pernah kite sentuh lalu mgubah hidup mereka.

Ini hakikat sebenar sebuah kejayaan..bjaya memberi impact yg positif pd org lain. Akhirnye bila kite di bwh 6 kaki dlm perut bumi manusia akn kenang jasa kite pd mereka..mereka dah lupa pangkat,kedudukan serta harta yg kite miliki.Jika ia di niatkn kerna cari keredaanNye sudah tentu ia amat bernilai di sana nt.

Bisnes Shaklee Social Marketing

Kite kejar kjayaan sambil menarik dan mbantu org lain bjaya jga satu ibadah. Inilah biz yg paling bahagia bila hati kite hepy melihat anak2 cucu raih anugerah demi anugerah. Ingat ya anugerah termahal paling bernilai adalah keredaanAllah.

Biz ni adalah ‘relationship’ biz atau di katakn social marketing..kite perlu bina hubungan sblm kite mula memimpin organisasi.”Fellowship before Leadership” Cuba anda perhatikn masters hebat yg bjaya bina empayar besar..Bagaimana mereka miliki seni perhubungan antara manusia yg amat harmoni dan bina biz atas dasar kasih syg.Timakasih sanggup baca celoteh ayahanda sampai habis..

BARANG NAIK..SUME NAIK..APA yg turun?

Hujan je kata mentor ayahanda dulu.
Sbg rakyat marahen kite ada 2 pilihan..
1) Kurangkn mkn ayam,mkn teloq dan guna minyak dan lain2 belanja harian ATAU
2) Tambahkn pendapatan dan masih enjoy gaya hidup yg sama spt dulu.
Ramai yg mengeluh tp hage takkn turun wpun kite marah skalipun.
Sbb kenaikn hage byk faktor..mgkin kos produksi atau pemintaan melebihi penawaran atau tak cukup supply sbb pemborong sorok brg..mcm2 lg sbb.
Yg kite bimbang adalah barang keperluan tak cukup wpun kite ada wang …
Ini cabaran polisi macro ekonomi di peringkat lebih tinggi..apa yg rakyat nk adalah hage brg sepadan dgn gaji..
Kos sara hidup makin tinggi lps 1 hb Julai bila subsidi ke atas brg2 tertentu di tarik balik .. hage ayam,telor dan minyak masak melambung tinggi wpun kite negara pengeksport ayam dan minyak sawit.
Kesian rakyat yg gaji rendah dgn keluarga besar.
Mind set wajib berubah..tak leh hrp pendapatan hanya dr mkn gaji je.
Ayuh mulakn bisness skrg..cari biz yg tak perlu modal besar dpt buat bila2 masa..perlu cdgn dan mentor biz? DM kami ya.

REALITI DIET KANAK2 SKRG

Berita tbaru ni mmang benar yg lebih 70% kanak2 di negara kite hadapi “malnutrition” iaitu tidak cukup nutrisi dlm diet harian.
Eh dah mkn byk tak cukup lg ke?
Kite sering salah fhm antara mkn byk dan zat yg di perlukn oleh anak2 utk membesar.
“Yes we are overfed but undernourished”
Kite mkn byk tp tak cukup zat..kite belanja besar utk anak mkn tp bkn makanan berzat..
Kite lebih suke bri anak apa yg depa mau..spt makanan segera,minuman berperisa serta junk food.
Anak2 akn mkn apa yg mereka lihat dlm iklan tv dan apa yg ibubapa mereka mkn setiap hari.
Jarang ada ibubapa yg latih atau ajar anak2 diet yg sihat..sbb mereka sendiri pun mkn ikut selera..
Tidak hairan negara kite paling obese(gemuk) di Asia..penyakit tiga serangkai dh jd wabak sbg penyakit gaya hidup.
Kesihatan bermula di rmh..
Tahniah pd parents yg bri anak2 mereka supplements..pastikn yg di bri tu semulajadi dan dah teruji slmt bkesan.
Sya cdgkn anak2 bwh 12 thn amik supplements berikut bg menampung “vitamin gap” keperluan harian.
Meal shake..kami dah pun bri pd cucu kami Dhuha sejak umur 5 bln campur dlm susu.
ESP baik sbg bekalan protin lengkap berasaskn tumbuhan bantu pembesaran tubuh dan otak.
Vit lea for children dan Hiro kido adalah multivitamin tbaek.
Utk meningkat sistem imun setiasa bekalkn anak2 dgn vit C 250 dan nutriferon.
Bg pembinaan IQ sempurna anak2 perlu diet DHA dan AHA dlm komposisi yg balance..sya cdgkn Omega Guard jika anda mahu anak yg bijak serta cerdas.
Byk kena belanja ni..mmang nk sihat kena buat pelaburan..nk anak bijak jga kena belanja.
Tak cukup budget? Usah risau cari wang tambahan dgn biz shaklee..nk murah jd ahli nk mkn free jz start biz dgn bkongsi peluang ni.
Persoalan penting..apakah kite bri yg tbaek utk anak cucu kite? Atau kite hanya mampu bri alasan demi alasan.
Pilihan di tgn kite..

MOST TRUSTED BRAND?

Voted by consumers pulak tu…biar btl.
Waktu kami mula bjinak dgn shklee lebih 30thn dulu ramai yg tak kenal apa tu shaklee?
Ada yg kata sama dgn shakey piza ke?
Klu tanya org ramai mostly tak aware brand ni..depa kenal syarikat A tp shaklee depa geleng kepala.
Klu ada yg kenai kata ooo mahal products tu..
Bebeza skrg nama shaklee dh jd buah mulut..ramai yg tahu kualiti shaklee..
Seorang master otai pernah bkata “one day shaklee will be a household name..” meniti dari mulut ke mulut..merebak dari rmh ke rmh.
Mmang antara misi shaklee adalah “creating more healthier homes” bkn sekar healthier individuals malah shaklee pergi lebih jauh “creating healthier environments”..dgn products pencuci bio degredable yg in harmony with nature sejak 1960 bila basic H di lancarkn.
Timakasih pd anda generasi baru yg popularkn jenama ni melalui social media dan penghargaan pd org2 lme yg masih setia dgn kualiti yg tiada tandingan.
Shaklee pernah meletakkn secara bertulis “We are the no 1 Natural company in the USA..”
” Shaklee sets the industry standard”
“Shaklee quality is second to none”
“When the science is right the products will work”
Kenyataan2 ini bkn sekadar penyedap iklan tp hari ini para pengguna rakyat Malaysia mberi undi dan kepercyaan 2 thn bturut2 bg shaklee memenangi pingat emas di Readers Digest Most Trusted Brand.
Timakasih sume..anda make all this happen.
Salute!!

Order Vivix Banyak Makan Sendiri

Sambil dok rehat ptg td 2 org loyal customers order brg..
” Ana nk order vivix sbb bila check tinggai sbtoi lg..ada offer ke? Bg ana 6 btoi bsama 2 caratomax”
Offer vivix dh takde tp ana akn bg enta products lain.
Seorang lg customer setia order utk mkn sendiri..ni lum campur vivix lg..
Klu di kira jumlah order dari 2 org pengguna setia ni mgkin melebihi Rm5000.
Nape mereka order byk hanya utk mkn sendiri?
Sbbnye mudah mereka dah tahu kualiti shaklee dan mmang dah amalkn berpuluh tahun.
Ayahanda dok pesan bekali2 klu nk biz masa dpn cari biz yg tahan lme dan productsnye ada real demand dan tinggi ‘repeat sales’.
Timakasih pd anda yg dah lme jd pengguna setia yg mempercayai kualiti shaklee.
Alhamdulillah.

Leave a Reply