Billionaire Join Private Meeting

Billionaire Join Private Meeting

Billionaire Join Private Meeting. Bila Multibillionaire Turun Padang Kongsi Ilmu In Private Meeting. Surprise + Special Appearance by Mr Multibillionaire cum CEO of Shaklee Corporation.Roger Barnett hadir hari ni dalam Master Forum bulanan. Seperti biasa la never fail to impress me with his wisdoms.

Quote by him.“Key for having a sustainable business is not to sell but to build”You don’t build a business. You build people and the people will build the business.Build people to help people to build people to help people to build people.How cool is that.

PENYAKIT HATI BERLEMAK : EPIDEMIK SENYAP

Hati adalah salah satu organ terbesar dalam tubuh manusia.Organ-organ lain dalam tubuh manusia melakukan satu fungsi khusus.Walau bagaimanapun, Hati anda mempunyai lebih daripada 500 fungsi, dengan lebih banyak lagi ditemui sehingga kini.Fungsi ini termasuk melawan jangkitan, pembekuan darah, pengeluaran pelbagai hormon dan protein.

Hati anda mempunyai keupayaan luar biasa untuk menjana semula. Jika anda mengeluarkan sehingga 75% daripada Hati anda, baki 25% akan menjana semula kepada saiz penuh dalam masa 9-14 hari.
Hati anda sebenarnya adalah Enjin badan anda.

Walau bagaimanapun, terdapat Wabak Senyap yang berkembang di seluruh dunia, dan berjuta-juta orang di seluruh dunia telah terjejas, namun kebanyakan orang tidak menyedarinya.
Ia dipanggil PENYAKIT HATI BERLEMAK.
Dalam artikel ini, saya akan memandu anda melalui perkara berikut:

– Apa itu Penyakit Hati Berlemak
-Apakah puncanya
– Bagaimana anda tahu jika anda mempunyainya?
– Dan bagaimana untuk mencegah atau memperbaikinya jika anda mengalaminya.

APA ITU PENYAKIT HATI BERLEMAK

Hati Berlemak secara literal bermaksud Hati yang dipenuhi dengan lemak yang membuka jalan kepada penyakit kronik dan keradangan.Ia berlaku apabila lemak terkumpul di dalam hati anda.Mempunyai sedikit lemak dalam hati anda adalah perkara biasa, tetapi terlalu banyak boleh menjadi masalah kesihatan.Terdapat jenis penyakit hati berlemak:

– Penyakit hati berlemak alkohol berkembang apabila seseorang meminum banyak alkohol.
– Penyakit hati berlemak bukan alkohol berlaku pada orang yang tidak minum alkohol, tetapi mengambil banyak gula yang diproses.

APA PUNCA PENYAKIT HATI BERLEMAK.

Dalam penyakit Hati Berlemak, lemak berlebihan disimpan dalam sel Hati, di mana ia terkumpul.
Pelbagai faktor boleh menyebabkan pembentukan lemak ini.
Minum terlalu banyak alkohol boleh menyebabkan Penyakit Hati Berlemak Alkohol.

Penggunaan alkohol yang banyak boleh mengubah proses metabolik tertentu dalam Hati. Sebahagian daripada produk metabolik ini boleh bergabung dengan sel lemak, yang membawa kepada pembentukan jenis lemak yang terkumpul di dalam Hati.

Punca lain ialah pengambilan gula yang diproses.
Anda dapati gula terproses ini dalam minuman bergas (minuman soda atau berkarbonat), jus yang diproses, ais krim, kek dll.

Makanan yang diproses ini mengandungi sejumlah besar fruktosa, yang hanya boleh dimetabolismekan dalam hati.
Hati hanya boleh memetabolismekan fruktosa dengan hanya menukarkannya kepada lemak, membawa kepada Penyakit Hati Berlemak Bukan Alkohol.

Basuh BMW Basic H

Cat keta anda dan alam sekitar lebih selamat dgn Basic H.
Bio degredable organic cleaner..

Dr Shaklee ciptakn Basic H 1960 sblm dunia kenal apa tu enviromental pullutions..sejak 1993 hanya Basic H di gunakn NASA bg mencuci kapal angkasa agar tidak cemari angkasa lps.
Kite patut bangga bergabung dgn syarikat yg ada misi yg jelas “to safe our planet”..

Bygkn jika setiap rmh guna basic H dan Laundary cleaners besar impact pd alam sekitar kite.
Ayuh!! Join our mission to share with at least 5 households..small efforts to keep our planet green.

Setiap org invite 5 homes to join our HEALTHY HOMES mission.
*keta merah ni dh usia 7 thn masih bkilat

MAKANAN YANG BOLEH MENINGKATKAN KIRAAN SPERMA

Terdapat banyak makanan yang boleh meningkatkan jumlah sperma dan beberapa daripadanya disenaraikan di bawah:

Telur
Telur adalah pilihan yang sihat untuk meningkatkan jumlah sperma kerana ia dipenuhi dengan protein. Telur juga melindungi sperma daripada merosakkan radikal bebas dan meningkatkan motilitas. Nutrien yang terdapat dalam telur, membantu dalam penghasilan sperma yang lebih kuat dan sihat serta meningkatkan kesuburan.

Bayam
Asid folik adalah penting untuk perkembangan sperma yang sihat. Sayuran berdaun adalah sumber asid folik yang kaya dan bayam adalah suplemen yang sesuai untuk dimasukkan ke dalam diet anda. Tahap asid folik yang lebih tinggi juga mengurangkan bilangan sperma yang tidak normal dalam air mani dengan itu meningkatkan peluang penembusan sperma yang berjaya ke dalam telur.

pisang
Vitamin seperti A, B1, dan C dalam pisang membantu badan menghasilkan sel sperma yang lebih sihat dan kuat. Kiraan sperma juga bergantung kepada vitamin ini. Pisang kaya dengan vitamin ini dan mengandungi enzim yang jarang dikenali sebagai Bromelain. Enzim ini menghalang keradangan serta membantu badan meningkatkan kualiti dan kiraan sperma.

Akar Maca
Akar Maca diketahui dapat meningkatkan jumlah sperma dan kesuburan. Lelaki yang mengambil herba ini sebagai makanan tambahan cenderung mempunyai jumlah air mani yang meningkat juga dan juga memiliki sperma yang mempunyai motilitas yang lebih baik.

Asparagus
Asparagus ialah sayuran yang tinggi kandungan vitamin C dan mempunyai beberapa kesan positif terhadap sperma. Ia melawan radikal bebas serta melindungi sel testis, membuka jalan kepada kiraan sperma yang lebih baik, peningkatan motilitas dan kualiti sperma.

Coklat gelap
Coklat hitam dimuatkan dengan asid amino bernama L-Arginine HCl yang terbukti menyumbang kepada bilangan dan isipadu sperma yang lebih tinggi. Pengambilan dalam kuantiti terhad boleh meningkatkan kiraan sperma ke satu tahap.

kacang
Kacang adalah sumber lemak dan protein yang sihat. Lemak yang sihat diperlukan untuk penghasilan membran sel untuk sel sperma. Asid lemak omega-3 ini juga membantu meningkatkan jumlah sperma dengan menggalakkan aliran darah ke buah zakar. Kandungan arginin dalam walnut menyumbang kepada peningkatan jumlah sperma. Antioksidan yang terdapat dalam walnut juga membantu dalam membuang toksin dalam aliran darah.

Biji Labu
Fitosterol, yang dikenali untuk meningkatkan pengeluaran testosteron dalam badan, adalah komponen yang terdapat dalam biji labu. Ini membantu dalam peningkatan jumlah sperma dan kesuburan. Biji-bijian ini juga mengandungi asid lemak omega-3 yang meningkatkan peredaran darah dan meningkatkan jumlah air mani.

Makanan Kaya Zink
Zink memainkan peranan yang besar dalam penghasilan sel sperma. Makanan seperti barli, kekacang, dan daging merah kaya dengan zink dan harus dimasukkan ke dalam diet anda untuk mendapatkan jumlah sperma yang lebih tinggi. Kekurangan zink malah boleh menyebabkan penurunan motilitas sperma, mengurangkan kesuburan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *