Beza Doktor Dengan Pengedar Shaklee

Saya memohon maaf jika ada poster saya sebelum ni yang memperlekehkan doktor , termasuklah doktor pakar. Saya berpegang teguh pada prinsip pengasas Shaklee, Dr Forrest C Shaklee, kami sangat-sangat menghormati doktor, DOKTOR memang pakar dalam bidang perubatan, pakar dalam bidang medical, pakar dalam merawat sesuatu penyakit. Pakar dalam mengesan simtom dan dianogsis.

” I never belittle the medical profession but we are in two separate fields of endeavor. They are trained to treat disease and I’m interested in building health.” Dr Forrest C Shaklee .

Apapun kami sebagai Shaklee Independent Distributor, fokus kepada membina kesihatan yang lebih baik, di mana kesihatan yang lebih baik membuatkan seseorang sukar untuk diserang penyakit, kurang pergi ke hospital, dan boleh mengurangkan kadar penggunaan ubat hospital.

Kami percaya menjaga kesihatan , menjaga permakanan, dan senaman, serta amalan yang diajarkan dalam agama kami, sangat membantu dalam penjagaan kesihatan. Prinsip agama kami sangat mudah, “MENCEGAH SEBELUM MENGUBATI “. Tapi ada ketikanya, sakit itu anugerah Allah, tak logik kalau tak pernah sakit. Jadi bila dah teruk, kami juga meminta pendapat doktor pakar tentang penyakit yang kritikal dan pelik.

Kami percaya kepada vitamin Shaklee kerana vitamin ini telah melalui banyak kajian saintifik, dan ianya telah diuji oleh pihak ketiga, melalui Land Mark Study yang dilakukan oleh seorang Profesor pakar dalam bidang epidemiology dan nutrisi, Dr Gladys Blocks dari School of Public Health, University of California , Berkeley. Boleh rujuk di sini ranking universiti tersebut

Kesihatan yang lebih baik, akan memberikan badan yang cergas, umur yang panjang, dan juga awet muda. Semuanya bermula dari permakanan, Shaklee adalah produk vitamin semulajadi dan terbukti berkesan, dan selamat. Tapi bukan bermakna kami tak menghormati doktor yang memang pakar dalam bidang masing-masing.

Sekali lagi jika anda nampak poster poster yang saya memperlekehkan doktor, memperlekehkah doktor dari universiti mana, saya memohon seribu kemaafan.

Leave a Reply

Open chat