Bacaan Kolesterol Normal

Orang selalu anggap badan kurus kolesterol takde…

Kadang kadang yang kurus kering tu la tahap kolesterol dia tinggi

Lemak lemak yang tak perlu tak pergi ke kulit dia tapi pergi ke jantung, hati, duduk senyap dalam salur darah..

Dulu saya tak ambil kisah sangat bab kolesterol ni. Sampai la kena buat medical check up.

Terkejut weiiiii… Bacaan tinggi tau.huhu.masa tu umur belum 30 tahun.adoii badan kt dalam dah macam 50tahun

2 tahun saya konsistent makan omega guard. 2 tahun ye.. bukan 2hari..2 bulan..

Alhamdulillah bacaan kolesterol pada tahap normal tapi masih sipi sipi ke arah high.. yelah makan takde la 100%jaga

Sampai la saya buat detox hari tu.. bacaan kolesterol pada pertengah normal. Lega sikit..

Apapun kena jaga makan, senaman atau aktifkan badan & makan vitamin untuk boostkan proses.

Kalau buat 3 cara ini kita dapat lebih lagi..kenapa harus pilih salah 1 kannn

AWAS : KOLESTEROL TINGGI BOLEH MEMBUNUH !!!

Kaknadd mmg jenis migrain sokmo kalau kurang air masak ke, penat ke stress ke. tp sakit kepala sebab kolestrol tinggi ni lain maciam ya. Tu jadi kt kaknadd 2 bulan yg lalu. Sakit kt bahagian belakang tengkuk tu rasa berat nya, rasa pening rasa cepat letih cepat mengantuk. Mmg beza sgt dari sakit kepala biasa

Kaknadd dah xsedap rasa. Esk pagi nya puasa belah malam tu masuk klinik jd doktor sendiri cek kolestrol ha amek kau kepala 7 nak ke 8 masa tu. Nasib baik x tercampak mesin check tu hahahahahah

Ya allah tahap kene ambik simvastatin dah ni kalau consult dr🤦‍♀

Baru teringat makan macam hape sebelum tu. Buta kan mata pekak kan hati bantai je sume😭 last2 sendiri menanggung rasa

Bermula la journey keinsafan. Control makan. Pagi tu biasa ambik nasi belauk. Stop dekat sebulan (sekali dua culas juga la🙊) tp bnyk amek ESP n vivix belah pagi.

Tengah hari ambik nasi tp xmakan yg belemak dah. Makan yg xde kuah. Budu ada la tp😬 ulam ulaman banyak. Nasi tetap makan. Tp tgh hari telan omega lepas lunch 3 biji. Konsisten 2 botol habis omega sepanjang dihantui angka kolestrol mcm tu😭😭😭😭

And harini dah nak masuk 2 bulan lebih la konsisten vivix + omega. Rasa mcm nak check balik kolestrol sebab dah xde symtom2 mcm haritu lg.

Maka dengan bangga nya amek gamba bila dah berjaya stabilkan kolestrol ke angka yg melega kan🤣 Bacaan normal 5.2 kebawah. Skrg kene beringat la. Makan kene btol2 control. Supplement minyak ikan tu mmg sgt2 recommended.

Alhamdulillah Allah bagi kita ujian supaya kite insaf dan kembali kepangkal jalan kan. Maka nya, sama sama lah kite menjaga kesihatan dan cakna ttg pengambilan diet harian kite. Giteww

Kaknadd pilih omega guard shaklee since satu sajian Omega Guard memberikan 990mg Asid Lemak Omega-3 yang mengdungi 546mg EPA dan 360mg DHA. And Omega Guard Shaklee membekalkan 90% Omega-3. Kira agak banyak la compare to others.

Korang makan tak minyak ikan?

BACAAN NORMAL VISCERAL FAT

Berapa bacaan normal, tinggi & paling tinggi untuk viseral fat?

saya pernah mencecah bacaan paling tinggi 3 tahun lepas.

konsistent makan vitamin shaklee, jaga makan (takde la diet sangat mana pun) cuma kurangkan benda benda yang boleh membawa kepada kolesterol tinggi.

alhamdulillah maintain normal dan berusaha untuk turunkan lagi bacaannya.

jika anda ada masalah viseral fat ni, cuma la makan omega guard. konsistent makan setiap hari dan ianya mengambil masa.

bayangkan umur 30tahun makan itu ini, berapa banyak kolesterol duduk di jantung, organ badan. takkan dalam masa 1 bulan nak hilang sekelip mata..

aktifkan badan.. buat keje keje rumah pun senaman jugak tau.

KOLESTEROL SUAMI SEMAKIN BAIK

Orang kata kalau tak kenal tak cinta, tak cuba mana nak tahu kan. Sebelum saya betul2 jatuh cinta dengan produk shaklee saya pernah beli dan makan beberapa vitamin shaklee tapi mmg main2 shj…sehari makan…sehari tak…kadang2 seminggu xmakan…org kata mmg tak bersungguh langsung…sampai akhirnya produk expired dan dimakan tikus, tikus pun tahu pilih produk yg natural…lawak pun ada. Tapi, sampai satu hari…saya terdesak dan terpaksa mencari semula produk Shaklee ni…

Kisahnya bermula apabila suami saya, disahkan kadar kolesterol dalam darahnya terlalu tinggi dengan bacaan 13.0 (normal 5)….bacaan hati atau Alt pula 100+ (normal 41) yang mana pada tahap merbahaya dan risiko tinggi utk serangan jantung atau strok. Masa pemeriksaan di Klinik Kesihatan (KKM) mmg doktor juga terkejut dengan bacaan tersebut dan minta refer ke hospital. Tapi, suami minta utk tangguhkan sebulan sbb suami seboleh2 tak mahu bergantung pada ubat ubatan dr hospital. Masa tu mmg risau sgt…

Sebelum membuat pemeriksaan suami saya mmg hadapi sakit sakit badan, lesu dan kalau lihat raut wajah pun tak ceria. Saya memulakan misi google mencari produk Shaklee utk kolesterol…beli dan terus jadi ahli. Maka sejak dr hari pertama terima produk itu, dengan konsistan makan set kolesterol terdiri dr Omega, lecithin, garlic dan saya add on Alfalfa sekali makan berdua (walaupun saya xde buat pemeriksaan tapi pemakanan kami sudah tentu sama) jadi saya pun makan sama…

Genap 1 bulan suami ulang buat pemeriksaan darah semula mmg agak berdebar juga sbb takut kena telan ubat klinik setiap hari…But, Amazing! Its really works! Kolesterol dr bacaan 13 turun kepada 6.2, walaupun belum bawah tahap normal tapi separuh dr bacaan pertama….Alt atau liver function pula…turun kepada 43…hampir juga keparas normal…dan doktor sgt kagum dengan keputusan itu…gembira sgt bila doktor minta suami teruskan makan produk shaklee. Dan kami yakin dengan izin Allah, masalah ini dapat diatasi jika kami teruskan pemakanan sihat dan supplemen Shaklee.

Waktu suami saya buat pemeriksaan kedua saya tak turut serta. Disebabkan gembira…suami siap minta doktor tuliskan bacaan sebelum (pemeriksaan pertama) dan selepas (pemeriksaan kedua) untuk tunjuk pada saya. Keratan kertas tu saya sertakan dibawah.

Sejak hari itu kami mmg yakin produk Shaklee bukan sebarangan. Ia benar benar berkesan dan yang paling penting 100% semulajadi. Sehingga kehari ini kami berdua masih terus consistant mengamalkan supplemen Shaklee. Alhamdulillah.

TESTIMONI :
PN. NOOR AZMIAH & EN. HUZAIR

Leave a Reply