Advanced Joint Health Tablet

Advanced Joint Health Tablet

Wahhhh… Makin menjadi-jadi permintaan terhadap Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ni kan??Semakin hari semakin Hot gitu. Lagi pulak kami kerap terima feedback yang positif berkaitan AJHT ni yang rata-rata dapat merasa kesannya seawal 5 hari pengambilan.

sebelum tu kita kenal-kenal sikit dgn AJHT ni. Dalam AJHT ada ekstrak Boswellia. dlm kajian klinikal, ia mampu tingkatkan keselesaan sendi dalam jangkamasa SEAWAL 5 HARI. Hampir 28% lebih pantas dari yang di dakwa oleh 1 jenama terkemuka.

Untuk apa kita ambil AJHT ni??

 • menggalakkan mobiliti
 • meningkatkan fleksibiliti
 • meningkatkan fungsi sendi
 • menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang

saya bukan beri 2 atau 3 sebab tapi saya beri 15 sebab mengapa AJHT untuk kesihatan sendi :

 1. AJHT mampu meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari
 2. memberi keselesaan sendi hampir 28% lebih cepat daripada 1 jenama terkemuka
 3. 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan sendi dari 1 jenama terkemuka
 4. membantu mengekalkan tulang rawan
 5. bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan
 6. memelihara tisu penyambung yang sihat
 7. melancarkan pergerakan harian
 8. menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
 9. 100% bebas kekerang
 10. 100% vegetarian (dari sumber tumbuh-tumbuhan semulajadi)
 11. hanya 2 caplets sehari
 12. 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang lebih baik
 13. caplet yg mudah ditelan
 14. tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
 15. bebas gluten 

Bayangkan!! tubuh kita ni umpama enjin.

untuk pergerakan yang lancar perlukan pelincir. kalau takde or kurang pelincir..apa jadi?? Jadi, dah jadi kewajipan pada kita untuk jaga badan yang Allah pinjamkan buat sementara waktu ni. mencegah lebih baik daripada mengubati..betul tak??

untuk kesan yang lebih baik, anda boleh dapatkan set di atas iaitu AJHT, Ostematrix dan Omegaguard. 

 • Omegaguard ni fish oil (omega 3) – untuk mengurangkan inflamasi.
 • Ostematrix (Kalsium Mg) – mengekalkan sel tulang yang sihat
 • AJHT – membantu mengekalkan tulang rawan dan sendi yang sihat

Sedikit pelaburan yang anda keluarkan hari in lebih baik daripada yang perlu dilaburkan apabila sakit sendi telah menjadi kronik. nak bergerak susah, nk beribadah susah, nk kemana-mana pun sukar.

Kisah sakit belakang dan sakit lutut. Ini cerita promosi bulan lepas, bulan kesihatan sendi.

Assalamualaikum & hai. Bulan lepas dapat beberapa orang pelanggan baru. Salah seorang daripadanya nak cuba Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Katanya nak hadiahkan kepada ibu yang sakit lutut.

Kalau ada yang baru nak cuba sebarang produk Shaklee, biasanya memang cadangkan produk promo disamping suplemen asas yang lain.

Pada awalnya selepas AJHT tu diterima oleh ibu pelanggan , ibunya taknak makan. Bersabarlah si anak memujuk ibunya.

Ibu belum tergerak hati nak cuba. Akhirnya, ayah pelanggan yang cuba. Alhamdulillah.. beberapa hari lepas pelanggan tu whatsapp kongsi berita gembira.

Sakit sendi, radang sendi, sakit sendi lutut, sakit sendi jari, sakit bahu, sakit sendi, lutut dan tulang, sakit sendi seluruh badan, sakit sendi dan otot. 

Advanced Joint Health Tablet

Bahan Utama Advanced Joint Health Tablet

Antara manfaat Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ini adalah meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari, memberikan keselesaan sendi hampir 28% lebih cepat dari yang didakwa oleh jenama terkemuka kebangsaan, dan 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan sendi dari jenama terkemuka kebangsaan.

1) Esktrak Boswellia serrata

Bahan ini deperolehi dari resin pokok Boswellia serrata, ekstrak botanikal ini mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi dan menyebabkan ketidakseleaan sendi.

Ekstrak proprietary Boswellia yang digunakan dalam AJHT mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3-acetul-11- keto-beta-boswellia acid), satu asid boswellik, dan lain-lain konstituen Boswellia yang digabung untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA.

Dalam kajian klinikal terbaru, para peserta yang mengambil ekstrak Boswellia di dalam AJHT melaporkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakkan yang lebih mudah, dan berkemampuan lebih dalam melakukan aktiviti harian berbanding mereka yang mengambil satu lagi ekstrak Boswellia yang mengandungi tahap AKBA yang lebih tinggi. 

2) Ekstrak Jagung Membekalkan Sumber Glukosamin yang Pekat

Glukosamin adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran.

Banyak kajian yang telah diterbitkan menunjukkan supplemen glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobility dan fleksibiliti. Kajian bertahun-tahun glukosamin sendi untuk jangka panjang; AJHT menampilkan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumber sayuran berbanding kebanyakkan glukosamin lain yang diperolehi dari sumber kekerang.

3) Vitamin C

AJHT membekalkan 100% Nilai Harian (Daily Value) vitamin C, satu nutrien yang diperlukan bagi sintesis kolagen.

4) Zink, Kuprum dan Mangan

Mineral surih ini diperlukan untuk membina tisu penghubung.

Ramadhan Di Nanti: Kesihatan Sendi Dan Tulang

Ramadhan semakin hampir.. selesa dan khusyuk beribadat dengan SET SENDI DAN TULANG. Hadiahkan buat diri dan yang teristimewa, ibu dan ayah.

SET SENDI DAN TULANG SHAKLEE

Alhamdulillah, gabungan tiga produk keluaran Shaklee ini (Omega Guard, AJHT dan Ostematrix) dalam Set Kesihatan Sendi dan Tulang telah memberi manfaat kepada ramai individu termasuk ahli keluarga dan pelanggan-pelanggan nuha sendiri.

OMEGA GUARD
Omega Guard membantu dalam membentuk tisu rawan, membantu mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan gout secara efektif. Promosi Omega Guard sehingga 31 Mei 2015..!

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang, menyokong sakit sendi di lutut dan bahagian belakang, membantu memelihara tisu penghubung yang sihat, meningkatkan keselesaan sendi dan meningkatkan fungsi sendi.

OSTEMATRIX (Kalsium)
Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur dapat membantu memperbaiki kebas-kebas, sakit sendi dan artritis.

Sendi yang Sihat VS Sendi yang Stress

Pentingnya sendi yang sihat agar kita mudah untuk bergerak dan melakukan aktiviti harian dengan sempurna, termasuklah dalam melakukan ibadah kepada yang Esa.

Assalamualaikum & hai. Mari kita berkenalan dengan dua jenis sendi hari ini. Sendi yang sihat dan sendi yang stress. Anda punya sendi yang bagaimana?

SENDI YANG STRESS

Kesan stress berterusan, kerja terlalu kuat menyebabkan sendi haus dan lusuh:

1) Rawan menjadi lemah dan rapuh.
2) Tisu penghubung sekeliling terurai.
3) Geseran berlaku di antara tulang-tulang, yang mengeluarkan kimia yang menyerang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan dan pergerakan yang terhad.

SENDI YANG SIHAT

Advanced Joint Health Tablet membantu sendi sihat dalam 3 cara:

1) Meningkatkan cushioning (kesan kusyen): Glukosamin membantu memelihara rawan – cushioning perlindungan di antara sendi yang membolehkan seseorang individu bergerak lebih bebas.
2) Memelihara tisu penghubung yang sihat: Zink, Kuprum, Mangan dan Vitamin C membantu membina kolagen dan komponen-komponen tisu penghubung lain yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.
3) Meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.

Kesihatan sendi harus diberi perhatian seawal usia muda. Bak kata pepatah, mencegah lebih baik dari mengubati.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *